Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.10.2022. 14:08

Otkazi 

Intel otpušta tisuće zaposlenika

Razlog otpuštanja je usporavanje PC tržišta zbog čega će neki odjeli izgubiti oko 20 posto zaposlenika.

Intel otpušta tisuće zaposlenika

Prema informacijama kojima raspolaže Bloomberg, Intel planira otpustiti na tisuće svojih zaposlenika, a to će vjerojatno objaviti na predstavljanju financijskih rezultata za treći kvartal ove godine.

Kompanija je smanjila svoje prognoze prodaje i dobiti za 2022. još u srpnju, kada je rekla da očekuje da će prihod za godinu biti 11 milijardi dolara manji od prethodno projiciranih.

Glavni izvršni direktor Pat Gelsinger rekao je tijekom izvještaja o prihodima za drugo tromjesečje da će tvrtka "nastojati poduzeti dodatne radnje u drugoj polovici godine" kako bi poboljšala profit.

Analitičar Bloomberg Intelligencea Mandeep Singh rekao je da bi otpuštanja mogla smanjiti troškove koje Intel ima kako bi tvrtka nastavila s radom za oko 10 do 15 posto. Singh je također rekao da bi ti troškovi mogli biti vrijedni najmanje 25 do 30 milijardi dolara.

Mobileye, samovozeća tehnološka tvrtka koju je Intel kupio za 15,3 milijarde dolara 2017., nedavno je podnijela zahtjev za IPO. Intel namjerava većinu onoga što zaradi od IPO-a zadržati za sebe i pomoći u financiranju tvornica čipova koje planira izgraditi. No, predviđena zarada od ponude možda neće biti dovoljna da spriječi masovna otpuštanja, koja će utjecati na različite odjele unutar tvrtke. Određene grupe, poput odjela prodaje i marketinga, navodno će doživjeti smanjenje broja zaposlenika do 20 posto.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel otpuštanja
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->