Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.10.2022. 14:38

Tesla 

Tesla ostvario rekordnu kvartalnu prodaju vozila

Tijekom drugog kvartala ove godine proizvođač električnih automobila bilježi rekordne rezultate.

Tesla ostvario rekordnu kvartalnu prodaju vozila

U svojem najnovijem izvještaju za drugi kvartal ove godine namijenjenom investitorima, Tesla je objavio da je isporučio rekordnih 343.830 vozila.

Od tog ukupnog broja, Tesla je prodao 18.622 Model X vozila, dok su Model 3 i Model Y zajednički prodani u 325.158 jedinica.

Prošle je godine Elon Musk rekao zaposlenicima Tesle da prestanu žuriti s povećanjem tromjesečnih isporuka i da se umjesto toga usredotoče na minimiziranje troškova povezanih s transportom.

Tesla je u prošlom tromjesečju prekinula svoj dvogodišnji niz rekordnih isporuka nakon što je njegova tvornica u Šangaju pretrpjela niz zatvaranja zbog COVID-19 pandemije. U to je vrijeme tvrtka je isporučila 254.695 vozila, što je najmanje od trećeg tromjesečja 2021. Tesla je uspjela povećati proizvodnju u ovom tromjesečju zbog toga što Šangaj više nije pod karantenom, a nove Gigafactories tvornice u Teksasu i Berlinu su pokrenule proizvodnju.

Tijekom Teslinog AI Day događanja prošlog tjedna, kompanija je objavila da 160.000 vozača Tesle sada ima pristup njegovoj Full Self Driving beta verziji softvera za pomoć vozaču.

Taj sustav je trenutno predmet dvije sudske tužbe, jer kalifornijski DMV (Department of Motor Vehicles) i jedan vlasnik Tesle optužuju tvrtku za davanje pogrešnih informacija o mogućnostima Tesline autonomne vožnje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Tesla
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->