Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.03.2024. 11:40

SAD 

Novi američki plan za preuzimanje TikToka

Američki zakonodavci su smislili novi plan kako natjerati kineski ByteDance da proda TikTok.

Novi američki plan za preuzimanje TikToka

Zastupnici Mike Gallagher i Raja Krishnamoorthi, predsjedavajući i visoko rangirani član Povjerenstva Zastupničkog doma SAD-a o strateškom natjecanju između Sjedinjenih Država i Komunističke partije Kine, danas su predstavili "Zakon o zaštiti Amerikanaca od aplikacija koje kontrolira strani neprijatelj". 

Prijedlog zakona sprječava dostupnost trgovine aplikacijama ili usluga web hostinga u SAD-u za aplikacije koje kontrolira ByteDance, uključujući TikTok, osim ako aplikacija ne prekida veze s entitetima poput ByteDancea koji su pod kontrolom stranog protivnika,odnosno u ovom slučaju Komunističke partije Kine. 

Određene aplikacije će se suočiti sa zabranom dostupnosti trgovine aplikacija i usluga web hostinga u SAD-u osim ako ne prekinu veze sa subjektima koji su pod kontrolom stranog neprijatelja putem prodaje. 

“Ovo je moja poruka TikToku: raskinite s Kineskom komunističkom partijom ili izgubite pristup svojim američkim korisnicima”, rekao je Gallagher. “Najveći američki neprijatelj neće kontrolirati dominantnu medijsku platformu u Sjedinjenim Državama. TikTokovo vrijeme u Sjedinjenim Državama je prošlo osim ako ne prekine svoj odnos s ByteDanceom koji kontrolira KPK.” 

Hoće li ovo natjerati ByteDance da proda TikTok kako bi ga mogla preuzeti neka druga, vjerojatno američka tvrtka, saznat ćemo ubrzo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi TikTok
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->