Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.10.2019. 14:59

Europska komisija 

EU provodi istragu protiv Applea zbog Apple Paya

Europska komisija istražuje je li Apple prekršio pravila tržišnog natjecanja.

EU provodi istragu protiv Applea zbog Apple Paya

Apple bi se mogao ponovno naći pod istragom u Europi, jer Europska komisija istražuje je li implementacija Apple Pay aplikacije i NFC čipa za plaćanje u iPhoneove prekršila pravila tržišnog natjecanja.

Mada istraga službeno još nije počela, šefica antitrustovskog odjela EU Margrethe Vestager navodno već istražuje Apple po tom pitanju. Njezin ured već je kontaktirao tvrtke "trećih strana", uključujući providere za mobilna plaćanja, banke i developere aplikacija kako bi pružili informacije o tome na koji je način Apple blokirao njihova rješenja za plaćanja favoriziranjem svojeg vlastitog za iPhone telefone.

Iako Europska komisija još nije službeno objavila da provodi istragu protiv Applea, rekla je da nadzire razvoj rješenja mobilnog plaćanja, pa se stoga logično nameće zaključak da je upravo ekipa iz Cupertina pod njihovom lupom, jer je poznato da na iPhoneu nema drugih opcapple payija mobilnog plaćanja osim Apple Paya, pa bi se moglo reći kako svjesno blokira druge tvrtke da svoja rješenja dovedu na Appleovu platformu.   

Apple je u svoj NFC chip koji se nalazi u iPhoneu donio neke promjene, no servisi "trećih strana" još uvijek ne mogu lansirati svoje digitalne novčanike na iOS. Za razliku od iOS-a Android (Google) je znatno manje restriktivan po tom pitanju, pa su brojne tvrtke već lansirale svoje alternative Google Payu, uključujući Samsung i Huawei

Apple za sada još nije komentirao moguću istragu Europske komisije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->