Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.05.2019. 15:17

CIA 

CIA lansirala anonomni portal na Tor mreži

Američki špije kažu da će portal služiti za anonimne dojave i traženje posla u CIA-i.

CIA lansirala anonomni portal na Tor mreži

Poznate špijunske agencije očekivali biste zadnje na Tor mreži i sigurnim internetskim preglednicima koji ne mogu ući u trag vašim aktivnostima na internetu. No CIA je pokrenula svoju novu stranicu na anonimnoj Tor mreži, što bi trebalo značiti da njezini posjetitelji ne mogu biti praćeni i otkriveni kao što je to slučaj sa standardnim preglednicima poput Chromea, Edgea, Firefoxa, Opere i Safarija.

Ne želimo ulaziti u rasprave je li Tor mreža doista tako sigurna kao što pričaju, no svakako je zanimljivo vidjeti web stranicu CIA-e koju možete otvoriti samo u Tor pregledniku na .onion adresi.

CIA kaže da je prelazak na .onion site "prirodan potez", jer je siguran, anoniman i ne može se pratiti, pa na njega čak nećete ni moći doći drugim preglednicima osim Tora, u kojem  ćete trebati upisati ili iskopirati adresu

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Dakako, bit će vam puno jednostavnije da ju kopirate nego pamtite, osim ako ste i sami prošli neku školu za špijune.

Mada je CIA ekipa svjesna da Tor koriste svi cyberkriminalci, zločesti hakeri i aktivisti koji joj predstavljaju noćnu moru, svjesni su da bi i sami mogli imati korist od njega, posebice u slučajevima kada ih netko želi kontaktirati i ostati anoniman. Stoga je jedna od glavnih svrha nove CIA-ine stranice da potakne buduće doušnike da joj šalju dojave o protuameričkim aktivnostima i sumnjivcima, bez straha da im agenti budu za vratom i ugroze sigurnost.

Druga namjera CIA-e je dakako propaganda, posebice među mlađim ljudima, a treća da se putem Tor mreže javljaju osobe koje bi se željele zaposliti u najvećoj špijunskoj organizaciji na svijetu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam