Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.05.2021. 13:56

Xiaomi 

Američka vlada ukida ban Xiaomiju

Sporazum je postignut nakon što je Xiaomi prošle godine podnio sudsku tužbu protiv vlade SAD-a.

Američka vlada ukida ban Xiaomiju

Vlada SAD-a pristala je ukinuti ban Xiaomiju, do kojeg je došlo kada su Trumpova administracija i Pentagon u siječnju stavili tvrtku na crnu listu kao "kinesku vojnu tvrtku".

Xiaomi je zbog tog bana odlučio potražiti pravdu pred američkim sudom, pa je predao tužbu u kojoj je izjavio da njegova dva suosnivača drže 75 posto prava na glasovanje u upravnom odboru i da ne postoji nikakva poveznica vlasništva tvrtke s kineskom vojskom. Također je dodao da su troje njegovih najutjecajnijih dioničara američke investicijske grupe.

Prema pisanju Bloomberga, stranke su se dogovorile o "putu naprijed koji bi riješio ovu parnicu bez potrebe za osporavanjem". Ostali detalji nagodbe nisu poznati, ali obje će stranke podnijeti još jedan zajednički izvještaj prije 20. svibnja.

U ožujku je američki sud privremeno zaustavio ban kako bi spriječio da tvrtka trpi nepopravljivu štetu. Zasad Pentagon, Xiaomi i kineske vlasti još nisu komentirali razvoj događaja, no Xiaomi je očito prva kineska tvrtka koja je postigla pobjedu protiv američke administracije.

Hoće li SAD ukinuti ban i Huaweiju zasad je prerano govoriti jer je Biden već izjavio da zabrana ostaje i dalje na snazi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SAD Pentagon Xiaomi ban Trump
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->