Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.07.2021. 10:05

PISMO 

Zarađujte dok učite izrađivati videoigre

Šestomjesečna edukacija ne samo da je besplatna, već će polaznici za vrijeme učenja biti plaćeni.

Zarađujte dok učite izrađivati videoigre

U tijeku su prijave za novu generaciju šestomjesečnih edukacija koja se održava u poduzetničkom inkubatoru PISMO. Edukacije su besplatne, polaznici su za vrijeme učenja plaćeni, a organizatori tvrde da čak 66% nezaposlenih polaznika po završetku edukacije pronađe posao.

U inkubatoru PISMO u Novskoj, specijaliziranom za gaming industriju već je nekoliko godina moguće naučiti raditi s tehnologijama potrebnim za izradu videoigara, programirati, ali i stvarati grafičke elemente i zvuk i to kroz dva programa - Unitiy i Blender. Posebnost ove edukacije je to što je besplatna, a polaznici ostvaruju pravo na naknadu, minimalnu hrvatsku plaću, kao i putne troškove za vrijeme koliko edukacija traje.

CM3A4345

Ova pogodnost ostvarena je zahvaljujući suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji nezaposlenim polaznicima sa završenom najmanje četverogodišnjom srednjom školom osigurava navedenu naknadu.

„Otprilike 87% naših polaznika su nezaposleni mladi ljudi željni novih znanja od kojih si čak visokih 66% odmah po završetku osigura posao! Prvi smo u Hrvatskoj pokrenuli ovakav program znajući da je upravo gaming industrija najbrže rastuća u svijetu. Koliko je ovo uspješna grana govori i podatak da prihodi te djelatnosti u COVID godini nisu pali, već štoviše samo su rasli. Videoigre su bile budućnost, a sad su naša svakodnevica“, izjavio je direktor Razvojne agencije SIMORA i pokretač inkubatora Mario Čelan.

PISMO_gaming 1

 

Do sad je edukacije uspješno završilo pet generacija polaznika, njih više od 200. Statistika pokazuje da ih većina po završetku edukacije radi u IT sektoru, a njih 52 odlučilo se u inkubatoru PISMO otvoriti svoj vlastiti start up, ostvarivši potpore do 150.000 kuna za početak i razvoj poslovanja.

Ovakav koncept prema kojem se osobe mogu prekvalificirati i razviti svoje vještine, a potom se vrlo lako zaposliti, nagrađen je brojnim nagradama na razini Europske unije. Iz inkubatora pozivaju sve zainteresirane da se prijave, nauče izrađivati videoigre i započnu raditi posao svojih snova. 

Prijave na edukaciju traju do 16. kolovoza 2021. godine, a prijaviti se možete putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->