Nalazite se
  • Non Tech
  • Hrvatska
  • FOI učenicima i studentima nudi edukaciju za pilote dronova
Članak
Objavljeno: 07.07.2021. 16:19

Drone Pilot Academy 

FOI učenicima i studentima nudi edukaciju za pilote dronova

Drone Pilot Academy je skup radionica koje će se održavati na području općine Beretinec.

FOI učenicima i studentima nudi edukaciju za pilote dronova

Ubrzani razvoj tehnologije omogućio je da bespilotne letjelice budu dostupne širem broju korisnika, bez obzira na njihovu dob. Istovremeno, upravljanje popularnim dronom, iziskuje pripremu, znanje i odgovornost za vlastite postupke jer neodgovorno ponašanje može imati nemjerljive posljedice na ljudske živote i imovinu.

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim pravnim regulativama Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenju učenicima srednjih škola i studentima.

 „Edukacijom želimo stvoriti mlade pilote koji će na odgovoran način koristiti naš zračni prostor. Ovim partnerstvom Varaždinska županija podiže ljestvicu kvalitete obrazovne ponude i nameće se kao vodeća županija u tehnološkim inovacijama u obrazovanju. Ponosni smo što se pokreće ova akademija i što ćemo putem edukacija dati zajednički doprinos da se nove tehnologije primjenjuju odgovorno i na siguran način.“ – istaknula je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

S_Zagorec_zamjenica zupana

Drone Pilot Academy je skup radionica koje će se održavati na području općine Beretinec. Edukacijom partneri žele osposobiti učenike i studente da na odgovoran način upravljaju bespilotnim letjelicama pridržavajući se pri tome zakonskih regulativa Europske unije i Republike Hrvatske i nauče njihovu primjenu u različitim područjima.

Posebnu vrijednost edukacije daju i podupiratelji samog projekta: Elektrostrojarska škola Varaždin, tvrtka Orqa d.o.o., Looma, Limitless Design i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo čiji su stručnjaci uključeni u provedbu edukacije.

 „Na FOI-ju neprestano radimo na jačanju obrazovne ponude kako za naše studente tako i za širu zajednicu u kojoj djelujemo. Naša je društvena odgovornost da doprinosimo zajednici u kojoj djelujemo, što najbolje radimo kroz ono u čemu smo jaki – kvalitetno obrazovanje koje omogućuje jačanje konkurentnosti i dugoročni ekonomski razvoj.“ istaknula je dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te naglasila da edukacija polaznicima omogućuje da na siguran način pristupe ispitu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo te steknu dozvolu za upravljanje bespilotnim letjelicama.

Edukacija, u trajanju od 5 radnih dana, namijenjena je prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima. Rad u malim grupa, s osiguranom opremom za sve polaznike te iskusnim stručnjacima, jamči individualan pristup i kvalitetan prijenos znanja koji će obuhvatiti teorijska znanja i praktičnu primjenu. Uz teorijsko znanje iz područja fizike, elektronike, komunikacije i multimedije neophodno za upravljanje letjelicom, polaznici će naučiti praktična znanja i steći iskustvo letenja.

N_BEgicevic REdep_dekanica FOI

„Od neprocjenjive je važnosti da polaznici steknu vještinu upravljanja bespilotnim letjelicama kako bi mogli njima sigurno upravljati. Stoga smo u praktičnom dijelu pripremili program koji uključuje održavanje i upravljanje dronovima kroz simulaciju samostalnih letova u simulatoru nakon čega su polaznici spremni za najuzbudljiviji dio edukacije – samostalne letove na otvorenom prostoru!“ – ističe doc. dr. sc. Boris Tomaš, docent na Fakultetu organizacije i informatike i jedan od pokretača edukacije.

"Letjeti odgovorno nikad nije bilo jednostavnije! Približite nebo i priključite se prvoj generaciji dron pilota!"– poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da se za dodatne informacije obrate na mail info@dronepilotacademy.edu.eu.

Prijave za prvu radionicu su do 25.08.2021. godine (info@dronepilotacademy.edu.eu), a radionica će se održavati od 30.08. do 03.09.2021. Broj polaznika je ograničen. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->