Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.01.2016. 12:40

Robokup 2016. 

VIDEO: U Zagrebu počinje natjecanje učenika u robotici

Ovogodišnji Robokup okuplja 29 ekipa mladih robotičara iz čitave Hrvatske.

VIDEO: U Zagrebu počinje natjecanje učenika u robotici

Ove subote, 30. siječnja u Zagrebu se održava deveti po redu Robokup, ekipno natjecanje u robotici učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Organizatori su Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK) i Osnovna škola Matija Gubec iz Zagreba u kojoj se natjecanje održava s početkom u 9 sati.

Prijavljeno je više od 29 ekipa, a svaku ekipu prati po jedan mentor, odnosno profesor tehničke kulture, kao i mentori iz udruga tehničke kulture. Dodatne informacije o Robocup natjecanju možete saznati u ovom videu. 

"Pripremili smo maštovite zadatke za naše natjecatelje kako bi učenici u izvannastavnoj aktivnosti poput Robokupaa stekli praktična znanja i vještine potrebne za ukupno tehničko obrazovanje", izjavio je Ivan Vlainić, predsjednik HZTK. "Robokup je prilika djeci da se iskažu i veliki poticaj za daljnje usmjerenje i razvoj prema predmetima tehničke kulture odnosno zanimanjima koja su nužno potrebna za razvoj društva".

Pozdravljamo ovakve inicijative i natjecanja jer je robotika jedna od najzanimljivijih tema koje mogu privući mlade ljude tehnologiji. Kao što kažu organizatori: "Tko zna, možda se među njima nalazi novi Tesla ili Rimac".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam