Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.04.2022. 13:12

Game development 

Više od 160 zainteresiranih za gaming edukaciju u Novskoj

Zbog velikog broja zainteresiranih provedeni su testovi kako bi na edukaciju bili odabrani najbolji.

Više od 160 zainteresiranih za gaming edukaciju u Novskoj

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 specijaliziran za gaming industriju provodi jednu od najpopularnijih hrvatskih edukacija o tome kako izraditi videoigre.

Šest mjeseci polaznici u programima Unity i Blender uče kako proizvesti videoigre, kako ih programirati i grafički urediti. Tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku gotovo da nema nezaposlenih.

Testiranje za novu generaciju polaznika edukacije

Jedna od najpopularnijih hrvatskih edukacija uskoro otvara vrata inkubatora PISMO sedmoj generaciji polaznika koji su izabrani nakon pisanog i usmenog testiranja.

"U šest mjeseci polaznike naučimo izraditi videoigre, naučimo ih da rade na proizvodima koji imaju prostora na tržištu i pronađemo im radno mjesto. To je najveći benefit koji ostvarujemo, i zato nam je lista čekanja jako duga! Zbog nje i provodimo testiranje kako bi pronašli što bolje kandidate. Ovoga puta, birali smo između njih više od 160", rekla je Andreja Šeperac, zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO. 

Testiranje PISMO

U Novsku i inkubator proteklih su dana na testiranje stigli kandidati iz cijele Hrvatske. Sonja iz Zagreba je upisom ostvarila jednu od svojih velikih želja i misli da je ovo dobar put za postići željeni uspjeh u gaming industriji koja svakim danom sve više napreduje.

Sonja

„Provjerila sam ih prije, bila sam na natjecanju Global Game Jam koji organizira PISMO i poželjela se pridružiti ovom timu. Jedva čekam početak nastave i nove izazove koje nosi edukacija!“, poručila je Sonja Hranjec koja počinje učiti raditi u Unity-u i jedna je od ukupno 40 osoba koje su dobile priliku učiti izrađivati videoigre.

Novu generaciju polaznika edukacije mentorirat će dosadašnji predavači Dominik i Zvonimir koji su u protekle tri godine 200 game developera poslali na tržište rada.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->