Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.07.2021. 17:30

Rimac 

Rimac Automobili i Bugatti u novoj zajedničkoj kompaniji

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles objavili stvaranje nove kompanije u kojoj će udružiti svoja znanja u području dizajna, inovacija i tehnologije.

Rimac Automobili i Bugatti u novoj zajedničkoj kompaniji

Na specijalno događanje koje će se danas održati na tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku, Mate Rimac i ekipa su helikopterima dovezli Rimac Neveru i još jednu jurilicu, kao ilustraciju objave novog partnerstva. 

Ukratko rečeno, Rimac i Bugatti se udružuju u novu kompaniju koja će nositi ime Bugatti Rimac d.o.o., a vodit će je Mate Rimac kao glavni izvršni direktor. Rimac Grupa će biti većinski dioničar s udjelom od 55%, dok će Porsche zadržati postojeći udjel od 24% u Rimac Grupi i steći udjel od 45% u novoj kompaniji Bugatti Rimac d.o.o.

Bugatti Rimac 4

 Time se završava transformacija Rimac Automobila iz ambicioznog startupa u etabliranog globalnog igrača automobilske industrije, a dosadašnja kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije odvojene kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology

Komentirajući današnju objavu, Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Automobila rekao je: „Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila. Toliko smo toga prošli u tako malo vremena, ali ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novu razinu. Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi. S Neverom smo također dokazali da možemo razvijati i proizvoditi izvanredne hiperautomobile, koji nisu samo brzi, već i uzbudljivi i visoko kvalitetni. Bugatti ima više od jednog stoljeća iskustva u inženjerskoj izvrsnosti, ali i jednu od najimpresivnijih linija automobila."

“Nedavno smo predstavili svoj najnoviji hiperautomobil, Neveru, što je naišlo na pozitivne reakcije stručnih medija i automobilskih entuzijasta u cijelom svijetu. Stoga sam iznimno uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombiniranje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva nevjerojatna branda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti. Osim stvaranja novih i uzbudljivih automobila, želimo stvoriti i iznimno uspješnu i profitabilnu tvrtku koja će biti uspješna i idućih 100 godina."

Oliver Blume, predsjednik Uprave tvrtke Porsche AG: „Kombiniramo snažnu Bugattijevu stručnost u poslovanju s hiperautomobilima s ogromnom inovativnom snagom Rimca u vrlo obećavajućem području elektromobilnosti. U ovaj zajednički pothvat Bugatti unosi svoj brand bogate tradicije, proizvode koji su ikone, bazu vjernih kupaca i globalnu mrežu zastupstva. Osim tehnologije, Rimac unosi i novi razvojni i organizacijski pristup."

Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave za financije i informatiku Porsche AG. "Prvi udjel u Rimcu kupili smo još prije tri godine i od tada smo ga sukcesivno povećavali. To nam je omogućilo da u ranoj fazi izgradimo blizak odnos s Matom i njegovim visokoinovativnim timom", kaže Meschke. "Sada imamo koristi od ulaganja. Rimac nam pomaže svojim znanjem kako bismo uspješno uveli u budućnost emotivan i važan brend Grupe. Jako sam ponosan i sretan što smo ovo zajedničko ulaganje doveli do kraja unatoč brojnim izazovima. Ovo je važan dan za Bugatti, Porsche i cijelu Volkswagen grupu. "

Prijenos događanja na Lovrijencu možete pratiti u ovom videu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->