Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.06.2021. 11:03

CovidGO 

Hrvatska aplikacija za provjeru Covid potvrda

Besplatna aplikacija CovidGO omogućit će vam da provjerite EU digitalne potvrde za razne potrebe.

Hrvatska aplikacija za provjeru Covid potvrda

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, na Twitteru je objavio dostupnost besplatne hrvatske mobilne aplikacije CovidGO.

"Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO na Apple App Storeu. Za građane je besplatna. Ubrzat će provjere i olakšati svakodnevicu. Uskoro i na Google Play Storeu", piše ministar Božinović u svojem tweetu.

Aplikacija je dizajnirana da skeniranjem QR koda u digitalnoj povrdi o "COVID stanju" (status cijepljenja, preboljenje, rezultati testiranja), dođete do podatka o statusu osobe koju želite provjeriti za bilo koje potrebe.

To znači da organizatori raznih svečanosti i sportskih natjecanja, prijevoznici, ugostitelji, tvrtke i organizacije raznih profila, od sada imaju mogućnost provjere osoba koje žele koristiti njihove usluge i temeljem toga im omogućiti ili onemogućiti pristup njihovim prostorima.

Korištenje aplikacije vrlo je jednostavno. Ukoliko nakon skeniranja QR koda dobijete zeleni ekran, to znači da imate valjanu potvrdu o cijepljenju, testiranju ili preboljenju, a ako se ekran zacrveni, to će značiti da potvrda iz nekog razloga ne valja i dobit ćete dodatno obrazloženje.

Ako ste preko sustava e-građani izradili svoju digitalnu potvrdu, ova aplikacija je jedini način da provjerite njezinu valjanost.

Aplikaciju za iPhone možete preuzeti na ovoj poveznici a još nije poznato kada će stići inačica za Android. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->