Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.01.2020. 09:25

FIRST LEGO League 

Dođite na natjecanje mladih hrvatskih robotičara

Mladi robotičari demonstrirat će kako izgraditi kuće sigurne od potresa i riješiti prometne gužve.

Dođite na natjecanje mladih hrvatskih robotičara

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League, ekipno STEM natjecanje za djecu između 9 i 16 godina. Ove godine natjecanje se provodi u 100 država svijeta, a jedna od tih država je i Hrvatska (http://www.firstlegoleague.org/). Na natjecanje je prijavljeno 20 ekipa iz cijele Hrvatske, s 3 do 10 članova, ukupno oko 170 djece.

Tema natjecanja ove godine je "Grad budućnosti". Kroz 5 mjeseci priprema, djeca su proučavala kako se grade kuće sigurne od potresa, kako dizajnirati dječje igralište koje je dostupno svima, uključujući i osobe s invaliditetom, kako poboljšati samoodrživost gradova, kako riješiti prometnu gužvu i kako spasiti divlje životinje koje zalutaju u grad. Na susretu u živo demonstrirat će svoje istraživačko-inovativne radove.

Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms robota koji će upravljati nadzornim dronom, pomicati kran, postaviti kućicu na drvo i slično. I sve to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi. Hrvatski pobjednici sudjelovat će na natjecanju Adria regije u Sloveniji, te imaju mogućnost sudjelovanja na svjetskim natjecanjima u Grčkoj i SAD.

Dodatna zanimljivost je što su ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, te Fakultet strojarstva i brodogradnje) i Algebre te uspješni stručnjaci iz industrije. Povratni komentari koje će natjecatelji dobiti od sudaca i ocjenjivača usmjerit će ih u nastavku rada, a nadamo se i u izboru budućega zanimanja. 

Hrvatski robotički savez poziva sve zainteresirane da dođu na natjecanje i podrže mlade robotičare u subotu, 18.1.2020. u 10:00 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->