Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.08.2011. 14:23

Zbog švicaraca 

Čelnik Zagrebačke banke napao Rohatinskog

Nakon drastičnog rasta švicarskog franka, koji je otežao otplatu rata brojnim hrvatskim građanima, sve je više kritika na račun Hrvatske narodne banke (HNB).

Čelnik Zagrebačke banke napao Rohatinskog

Mnogi su mišljenja da HNB nije odgovarajuće regulirao odobravanje kredita u stranim valutama, a tim se kritikama pridružio i čelnik Zagrebačke banke Franjo Luković.

Dogodilo se to samo nekoliko dana nakon što su banke s Vladom potpisale sporazum kojim su se obvezale da će olakšati otplatu stambenih kredita u švicarskim francima.

Luković je u intervjuu Jutarnjem listu rekao da su pošast kreditiranja u švicarskim francima pokrenule austrijske banke, kao što su primjerice Erste banka, Raiffeisen banka i Hypo banka.

 Luković tvrdi da su se Zagrebačka i Privredna banka, kojima su vlasnici Talijani, opirali kreditima u švicarskim francima, ali su ih stavili u ponudu kad su vidjeli da ih HNB neće zabraniti ostalim bankama. 

Luković je tvrdio da su se Zagrebačka i Privredna banka, kojima su vlasnici Talijani, tome opirali.

No, kad su shvatili da regulator to neće zabraniti i da postoji mogućnost gubitka klijenata, ističe Luković, tada su i te dvije banke stavile tu ponudu na police.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam