Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.03.2020. 15:56

Ostani doma 

Besplatni online koncerti od ravea do metala

Brojni glazbenici iz Hrvatske i svijeta održavaju svoje koncerte putem live streaminga

Besplatni online koncerti od ravea do metala

Kultura, osobito koncerti i festivali kao mjesta masovnog okupljanja i prilično bliskog kontakta ljudi, trenutačno su otkazani, odgođeni i jednostavno do daljnjega uklonjeni iz kalendara. YouTube je ionako već prepun koncerata koje možete gledati, ali postoji ipak onaj poseban osjećaj koji pruža izvedba uživo i izravno praćenje nastupa poznatih umjetnika. Umjetnici diljem svijeta prepoznali su ovaj trenutak i zahvaljujući tehnologiji održavaju besplatne live nastupe za sve obožavatelje pogođene pandemijom koronavirusa zbog kojeg je svijet doslovno stao, a ljudi moraju biti u kućama.

Od domaćih izvođača pravi koncert prošlog je vikenda održao Neno Belan i Fiumens iz svoje kuće a u sklopu serijala svirki poznate hrvatske pivovare, pa možemo očekivati i druge koncerte u budućnosti.

dk_header_4-1

Danas 23. ožujka u 20 sati i 30 minuta i tako svakog ponedjeljka do kraja karantene svoje će mini koncerte održati Dubioza Kolektiv, a zanimljivo je kako članovi benda žive u pet različitih gradova i tri različite države, pa je ovo odličan primjer kako tehnologija može oživjeti konceptualne evente. Koncerti će biti emitirani na njihovom YouTube kanalu i Facebook stranici, a ovdje pogledajte najavu Quarantine Showa

https://www.youtube.com/watch?v=HFtkb0GJtGI&feature=youtu.be

Naravno nisu se samo domaći i regionalni glazbenici sjetili zasvirati, pa su tako svoje online koncerte besplatne odradili country legenda Willie Nelson, Chris Martin, fronmen grupe Coldplay i pjevač John Legend u sklopu akcije Together at Home.

U hrvatskoj dobro poznati nizozemski DJ Armin Van Buuren u sklopu Ultra Music Festivala 2020 koji se održava virtualno podijelio je svoj nastup kojeg možete pronaći ovdje.

Još jedan DJ na dnevnoj će bazi puštati svoj 90 minutni karantena mix iz svoje dnevne sobe, po našem vremenu u 1 u noći na Twitchu. Potpuno drugi teškometalni žanr puštat će u live nastupima Napalm Records, a za najave i nastupe metal grupa ovog izdavača proučite https://label.napalmrecords.com/corona.

Ako niste ljubitelji pop glazbe, ogromnu kolekciju 600 koncerata na besplatno je slušanje dala Berlinska filharmonija, a svoj vaučer za prijavu možete pokupiti na ovoj stranici. Metropolitan Opera na dnevnoj će bazi u 22:30 po hrvatskom vremenu puštati prethodno snimljenu izvedbu koja će biti dostupna jedan dan, a možete ih gledati na Met Opera on Demand aplikaciji ili na metopera.orgVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->