Nalazite se
  • Lifestyle
  • Zaigrali smo besplatnu igru Apex Legends
Članak
Objavljeno: 06.02.2019. 12:38

Apex Legends 

Zaigrali smo besplatnu igru Apex Legends

Nova igra drugačija je od svih battle royale naslova koje smo isprobali i zahtijeva privikavanje.

Zaigrali smo besplatnu igru Apex Legends

Electronic Arts je lansirao igru Apex Legends koju možete besplatno preuzeti putem ove poveznice za PC, PS4 i Xbox One platforme.

Obzirom da smo ljubitelji žanra battle royale igara poput Fortnitea i posebice PUBG-a, morali smo je čim prije isprobati, a sad ćemo vam ukratko prenijeti samo prve dojmove, jer se radi o vrlo kompleksnoj igri BR žanra za čiju bismo detaljnu recenziju trebali igrati barem tjedan dana.

Apex 2

Ukratko rečeno igra nudi isključivo timsko igranje za 3 igrača, što znači da ne možete igrati solo, niti u squadovima od 2 ili 4 igrača, mada postoji mogućnost da Respawn Entertainment u budućnosti napravi i takve modove.

Kod odabira lika na raspolaganju imate 8 klasa, svaku sa svojim specijalnostima i posebnim vještinama, koje se kreću od teškog naoružanja, velike brzine, korištenja snažnih energetskih štitova, pozivanja zračnog udara, pa sve do teleportacije tima na druga mjesta na mapi.

klase

Svaka klasa je vrlo kompleksna i nudi brojne mogućnosti, pa vam preporučamo da ih sve isprobate i naučite koje su im specijalnosti i kako se sa njima služiti, jer će dobro slaganje tima po klasama biti od velike važnosti u mečevima.

Što se tiče osnovnog gameplaya, on je jednostavan. Odaberete mjesto na mapi na koje se želite spustiti sa svojim tročlanim timom, skupljate opremu i oružje, bježite iz zone koja se zatvara i pucate po neprijateljima sve dok ne razvalite posljednji tim koji vam stoji na putu, no to nije tako jednostavno kao u drugim battle royale igrama, jer su igrači zaštićeni energetskim štitovima i oklopima, pa ih nećete smicati kao što ste možda navikli.

Apex 4

U biti, mi smo tijekom prvih sati igre ubili jako malo igrača i to uglavnom samo onda kada bi barem dvojica iz tima pucala po jednom neprijatelju, što je možda i najbolja taktika. Držite se čim više skupa i djelujte zajedno, jer "slobodni strijelci" ne žive dugo. Posebna priča u igri su popratni elementi koji vam omogućavaju podizanje teško ranjenih suboraca, pa čak i uskrsnuća onih koji su do kraja utamanjeni ukoliko uspijete njihovu, nazovimo to "dušu", donijeti do respawn točke, gdje ih možete dizati iz mrtvih.

apex 7

Svakako vam preporučamo da prijeđete kratki tutorial u kojem će vam biti pojašnjeno puno toga o specifičnostima igre s kojima se niste susreli u drugim naslovima. Kako izgleda 14 minuta gameplaya pogledajte u ovom videu koji nismo mi snimili jer bi vam obzirom na našu razinu vještine bio previše dosadan.

Što se nas osobno tiče, igra doista izgleda odlično i nudi obilje sadržaja, oružja, taktičkih mogućnosti i uzbuđenja, no zahtijevat će puno vremena da ju savladate. Ako bismo vam dali kratki tip za početak igranja, savjetovali bismo vas da se u timu držite čim više zajedno i simultano napadate protivnike jer ćete ih tako puno lakše eliminirati obzirom na energetske štitove i oklope koji se vjerojatno neće dopasti ljubiteljima multiplayer pucačina u kojima jedan metak u ćelenku odrađuje stvar na zadovoljavajući način, jer je ovdje osim odličnog aiming i movement skila tipa Q3A potrebno i dosta znanja, pa i pameti, ako hoćete. I dakako hrpa vremena za uvježbavanje kojeg mi baš i nemamo na pretek.

Apex 3

Moramo priznati da je doista fenomenalno da je jedna takva igra besplatna (free to play), jer se ne bismo uopće začudili da ju prodaju po nekoliko stotina kuna, no EA očito ima računicu da će namaknuti gadnu lovu na prodaji kozmetičkih dodataka, što je model koji pali kod mnogih drugih free naslova.     Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->