Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Zagrepčane će plašiti horror crtići
Članak
Objavljeno: 07.05.2018. 15:41

Animafest 2018 

VIDEO: Zagrepčane će plašiti horror crtići

Središnji tematski program ovogodišnjeg Animafesta posvećen je žanru horrora.

VIDEO: Zagrepčane će plašiti horror crtići

Obzirom da je ove godine 200. obljetnica prvog izdanja gotičkog romana Frankenstein ili moderni Prometej (1818) Mary Shelley, središnji tematski program Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2018. posvećen je žanru horrora.

Opsežni program „Horor u animiranom filmu“, koji uključuje kratkometražne i dugometražne filmove, kao i izložbe i projekcije, prikazat će stanovnicima i posjetiteljima Zagreba da animirani filmovi mogu biti uklopljeni u svaki žanr, pa tako i u horror.

Da horror uspješno funkcionira i u crtićima najbolje pokazuje jedan od klasika žanra Chainsw Maid, japanskog autora Takene Nagaoa (Chainsaw Maid) koji možete pogledati ovdje.

Dugometražni dio tematskog programa donosi dva kultna filma – anime Perfect Blue Satoshija Kona i korejski zombie horor Seoul Station Yeona Sanghoa. Perfect Blue (1997) je psihološki horor o bivšoj pop pjevačici, sada glumici koja se uz izazove novoga posla mora nositi i s tajanstvenim stalkerom zbog kojega gubi dodir s realnošću.

Dio projekcija i popratnih događanja vezanih uz horor temu ovogodišnjeg Animafesta odvijat će se i na otvorenom, pod naslovom „Animafest u Art parku: Tri noći potpunog užasa“. Prikazuju se kratki filmovi pod zajedničkim naslovom „Creepy Animation Night“ u izboru Mihaija Mitrice, direktora festivala Anim'est iz Bukurešta, te kompilacija kratkih filmova viralne zvijezde stop-animacijskog trash gore humora Leeja Hardcastlea „Claymation Horror“.

animafest 3

Dugometražni film Franka Sudola City of Rott, još jedan zombi uradak jedinstvenog vizualnog izričaja, također se prikazuje u Art Parku.

28. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2018. održava se od 4. do 9. lipnja u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama. Filmski program čini više od 350 filmova iz preko 76 svjetskih zemalja.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Zagreb horror Animafest 2018 crtići
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->