Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Kako je stvoren najkompleksniji filmski digitalni lik
Članak
Objavljeno: 11.02.2019. 13:28

Alita: Battle Angel 

VIDEO: Kako je stvoren najkompleksniji filmski digitalni lik

Tvrtka Weta Digital kreirala je odličan digitalni lik u novom spektaklu Jamesa Camerona i Roberta Rodrigueza.

VIDEO: Kako je stvoren najkompleksniji filmski digitalni lik

Sve je spremno za početak kino prikazivanja novog SF spektakla po scenariju i u produkciji Jamesa Camerona te režiji Roberta Rodrigueza. U tom novom hollywoodskom blockbusteru pod nazivom Alita: Battle Angel (Alita: Anđeo borbe), rađenom prema japanskom manga stripu, pojavit će se nekoliko elitnih glumaca koje predvodi Christoph Waltz, no najzanimljiviji će biti glavni ženski lik Alita koju tumači Rosa Salazar, ali njezino lice nećete vidjeti na kino platnu.

Alita 6

Naime, prema uputama Camerona i Rodrigueza, tvrtka Weta Digital koristila je Rosu Salazar samo za screen capture, dok su na njezino tijelo postavili CGI teksture, što uključuje i tipično manga lice s izuzetno velikim očima. Rodriguez je sve scene s glavnom junakinjom snimio s Rosom odjevenom u specijalno odijelo za screen capture, što uključuje sve njezine kretnje, govor i mimiku lica, a potom su stručnjaci za specijalne efekte glumicu prekrili digitalnom "kožom", kao što objašnjavaju u ovom videu.

Sam Cameron koji je do sada već imao puno iskustva s CGI grafikom u većini svojih filmova (Terminator, Titanic, Avatar), navodi da je Alita najkompleksniji digitalni lik ikada rađen za jedan igrani film, jer je za razliku od digitalnih likova u Avataru trebao postići izuzetno kompliciran spoj računalne grafike i žive glumice, dok je Rosa Salazar u početku bila malo razočarana kada je saznala da se njezino pravo lice neće vidjeti u filmu, iako je snimila sve scene u njemu, no kada je vidjela što su napravili stručnjaci za specijalne efekte oduševila se što uopće ima priliku sudjelovati u ovom projektu koji otvara jedno novo poglavlje u filmskoj umjetnosti.

Alita 2

Ukoliko vam nije poznato, u filmu ćete pratiti zbivanja oko kiborgice Alite koju je na smetlištu u Iron Cityu pronašao doktor Ido (Christoph Waltz) i doveo ju na svoju kliniku za kiborge. Alita se budi na klinici bez ikakvih sjećanja o svojoj prošlosti, kao i o svijetu u kojem se nalazi, a kada se pojavi smrtonosna prijetnja otkriva svoje izvanredne borilačke sposobnosti koje će joj pomoći  u opstanku unutar svijeta prepunog nepravednosti i korupcije kojeg može promijeniti jedna mlada žena.

Službena premijera filma je 14. veljače u SAD-u, a hrvatski gledatelji će ga u domaćim kinima moći gledati već od 12. i 13. veljače.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->