Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.09.2019. 16:15

LYNX 

Prvo hrvatsko vozilo za čišćenje javnih površina

Tvrtka RASCO iz Kalinovca od LYNX-a očekuje otvaranje radnih mjesta i rast izvoza.

Prvo hrvatsko vozilo za čišćenje javnih površina

Poznati europski proizvođač komunalne opreme, tvrtka RASCO iz Kalinovca, predstavila je LYNX – prvu  hrvatsku kompaktnu čistilicu namijenjenu čišćenju javnih površina.

Na predstavljanju u zagrebačkoj Laubi RASCO je rekao da LYNX bez problema čisti lišće, otpatke, limenke i još mnogo toga.

Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji zapošljavaju ukupno 400 ljudi, dok RASCO 80% prihoda ostvaruje od izvoza. Više od 70 proizvoda iz portfelja kompanije izvozi se u preko 40 zemalja na pet kontinenata.

Izuzetnim performansama LYNX-a svjedočio je i rally vozač Juraj Šebalj, koji je nakon stotina testiranih automobila dobio priliku testirati i jedno komunalno vozilo. Šebalja je  iznenadio LYNX-ov dizajn, funkcionalnost i okretnost.  

LYNX 1

Uz samohodna vozila, RASCO u svom programu nudi i nadogradnje za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture.

Projekt razvoja platforme LYNX kompaktne čistilice sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 16 milijuna kuna.

Nakon Zagreba, LYNX će biti predstavljen na road showu u šest hrvatskih gradova gdje će se u mogućnosti ovog vozila moći uvjeriti predstavnici lokalnih vlasti i komunalnih tvrtki.

Na predstavljanju je rečeno da RASCO u planu ima razvoj prvog komunalnog vozila na električni pogon, koje će razviti u suradnji s nekoliko hrvatskih visokotehnoloških tvrtki, a ono bi se na tržištu trebalo pojaviti kroz godinu dana.

Darko Pavisa, Ivan Franicevic i Frane Franicevic_LYNX

RASCO ima puno kapaciteta za vlastite inovacije jer posjeduje vlasnički udio od 25% u uspješnoj tehnološkoj tvrtki Mobilisis d.o.o. iz Varaždina poznatoj po inovativnim rješenjima za smart parking i fleet management, a u koju je nedavno uložio i njemački SIC! poznat po IoT rješenjima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->