Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.09.2019. 09:34

PROMO ČLANAK 

Konica Minolta: Work place of the future

Inovacijski poslovni centar Konica Minolte omogućuje svojim rješenjima postavljanje i upravljanje IT infrastrukturom.

Konica Minolta: Work place of the future

Ako znamo da čak 75 % generacije milenijalaca želi mogućnost obavljanja posla izvan ureda, jasno je do koje mjere je digitalna transformacija utjecala na poimanje posla. Pametno radno mjesto budućnosti, koncept koji je razvila Konica Minolta kao isporučitelj cjelovitog rješenja IT infrastrukture, omogućuje tu fleksibilnost rada.

Na isti način na koji su e-usluge omogućile da se važni dokumenti mogu dobiti iz fotelje preko online servisa na zaslon pametnog telefona, radno mjesto je inovativnim tehnologijama u slučaju određenih profila zaposlenika moguće izmjestiti iz open space sredine na udaljenu lokaciju.

Digitalna transformacija je buzzword koji se sastoji od cijelog niza tehnoloških rješenja, a baš kao što pametni telefoni u jednom uređaju nude cjelovito rješenje spajanja cijelog niza uređaja, tako je Konica Minolta sa svojim IT rješenjima osigurala all-in-one odgovor na potrebe modernog ureda.

Što tvrtke traže

Čak 90 % kompanija će ulagati u sustav podrške i digitalnu suradnju u budućnosti, navodi se u istraživanju The Digital Office kojeg je proveo AIIM 2015. godine. Više od 46 % zaposlenih misli da tehnologija pozitivno utječe na suradnju na radnom mjestu, ali u isto vrijeme 46 % zaposlenika nije zadovoljno povezivanjem između IT sustava, softvera i opreme.

Kako zadovoljiti potrebe i trendove, a da se ispune i zahtjevi zaposlenika i da sve funkcionira?  Odgovor je u jedinstvenom pametnom rješenju koje objedinjuje neke nove i inovativne i one uobičajene dijelove IT infrastrukture u jedno jedinstveno pametno rješenje.

Hub kao ishodište

BIC (Poslovni inovacijski centar Konica Minolte) je krucijalni dio strategije kompanije koji se bavi naprednim inteligentnim rješenjima, pri čemu se korisnicima želi omogućiti rješenje njihovih potreba. Na koji se način to ostvaruje? Konica Minolta pronašla je strateške partnere s kojima je u stanju odgovoriti na izazove cjelokupne IT infrastrukture. Poznate kompanije poput Acronisa koji u ovom lancu pruža cloud back-up podršku, Hewlett-Packard koji osigurava prijenosna računala, Microsoft za uredske i napredne softverske pakete te Mobotix za nadogradnju u vidu video nadzora  te mnogi drugi omogućuju ostvarivanje vizije radnog mjesta budućnosti.

To radno mjesto budućnosti u svom centru ima Workplace Hub. Ono što je nekad bio multifunkcijski printer, sada je postalo centralno IT mjesto cijelog poslovnog okruženja. Hub objedinjuje napredne IT usluge počevši od multifunkcijskog pisača, preko servera, firewalla, WiFI access point, Cloud rješenja, spremišnog prostora i dolazi s uslugama antivirusnog rješenja, backupa i sigurnosti te IT korisničke podrške iz Konica Minolte.

Švicarski vojni nož

Workplace Hub je ekosustav za sebe. On tvrtkama omogućuje administratorsku, ali i korisničku upravljačku ploču. S jedne se strane administracija provodi na jednostavan način s jednog mjesta, a korisnici imaju mogućnost biti produktivni s bilo koje lokacije. WPH je na neki način IT infrastruktura za sebe, a u sebi sadržava Managed IT Services, odnosno IT upravljačka rješenja koja se mogu prilagoditi prema potrebama klijenta. Workplace Hub može se lako integrirati s postojećim sustavima, a može biti centralno mjesto oko kojeg će se izgraditi novi sustav koji uključuje klijent uređaje poput računala, flotu pisača i ostale dijelove uobičajene uredske infrastrukture.

Jedno od flagship rješenja koje se dobiva kroz odabir Konica Minolta IT infrastrukture je M-Files rješenje za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima povezanim uz zadane dokumente poput faktura, otpremnica, radnih naloga i slično. Ono po čemu je ovaj sustav koji štedi vrijeme i resurse kompanije poseban je što dokumente organizira prema relaciji i odnosu koji dokument ima sa strankom, dobavljačem, radnikom i drugim mogućim poveznicama. Dokumenti se mogu zaprimati automatski putem raznih izvora, od e-maila, mobilne aplikacije ili MFP uređaja. M-Files svoje upravljanje dokumentima bazira na meta podacima. Sustav puno toga automatizira i kroz vrhunsko OCR rješenje već se standardizirano očitavaju i svrstavaju dokumenti. Pročitani podaci poput datuma izdavanja, OIB-a ili drugog ključnog pokazatelja automatski se upisuju u meta polje, a preostali podaci se dopisuju kroz poslovni proces.

Kako bi zaokružila ponudu za digitalni ured, Konica Minolta u  suradnji s ponajboljim providerom sigurnosne opreme Mobotixom, nudi rješenje pametnih IP videonadzornih sustava. Sustavi su fleksibilni, s integriranom analitikom koja optimizira procese, sukladni su s GDPR regulativom i cyber sigurni, što su osnovni standardi svake tvrtke.

Prilagodljivost

Ono što je bitno naglasiti jest da stručnjaci u timu Konica Minolte doista nude prilagodljivo rješenje za potrebe bilo koje tvrtke i usmjereni su na rješavanje konkretnih potreba i problema, a ne samo za prodaju upakiranog rješenja koje možda neće u potpunosti odgovoriti na potrebe tvrtke. Treba naglasiti da Konica Minolta  razumije potrebe malih i srednjih tvrtki koja imaju sve manje sredstava za praćenje i implementaciju inovacija u IT-u, kao i praćenje sve raširenijih sigurnosnih rizika i regulatornih zahtjeva poput GDPR-a.

Najviše se ulaže u poslovno inovacijski centar koji razvija nova rješenja i prilagođava ih postojećim potrebama tržišta. Ono što se nudi je inovacija kao usluga kroz savjetodavnu ulogu.

Konica Minolta će Workplace Hub prezentirati na događaju koji će se održati početkom listopada ove godine, a na kojem će se istaknuti učinci digitalne transformacije i ideje radnog mjesta budućnosti.

Registrirati se možete na web stranici www.konicaminolta.hr

Konica Minolta WPH
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->