Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2017. 11:19

Izvještaj 

Novi Android telefoni nisu naškodili prodaji iPhonea

Analitičari poručuju investitorima da je prodaja iPhoneova i dalje stabilna te čak u porastu.

Novi Android telefoni nisu naškodili prodaji iPhonea

Sudeći prema izvještaju koji je analitičar Canaccord Genuitya T. Michael Walkley uputio investitorima, niti jedan pojedinačni model telefona nekog poznatog branda nije uspio naštetiti prodaji novih iPhoneova.

Walkey kaže da se usprkos mišljenju mnogih da će iPhone 7 u prodaji u ovim mjesecima posrnuti jer korisnici čekaju novi model iPhone 8, to se nije dogodilo, već je prodaja stabilna, pa čak i nešto povećana.

Kada se govori konkretno o Samsungu, njegovi novi telefoni iz Galaxy S8/8+ linije jako dobro kotiraju na tržištu, no zbog njih nije pala prodaja iPhone 7 uređaja, kao niti zbog bilo kojeg telefona drugih brandova, među kojima Walkley posebno spominje LG G6 čija je prodaja po njemu razočarenje, dok Google Pixel teško privlači kupce zbog limitrane dostupnosti i marketinga.

Analitičar se u pismu osvrnuo i na nadolazeći iPhone 8 te kaže kako očekuje da će stići na tržište s OLED zaslonom koji proizvodi Samsung, s opcijama od 64 i 256 GB pohrane te će najvjerojatnije biti vodootporan.

Walkey ne spominje Touch ID od kojeg Apple izgleda odustaje, a iPhone 8 se očekuje u rujnu ove godine zajedno s nadograđenim iPhone 7 i iPhone 7 Plus uređajima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple prodaja iPhone iPhone 8
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam