Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2011. 09:59

Nokia 

Nokia ukida dodatnih 3500 radnih mjesta

Nokia je objavila da do kraja 2012. planira otpustiti dodatnih 3500 zaposlenika u Rumunjskoj, Njemačkoj i SAD-u.

Nokia ukida dodatnih 3500 radnih mjesta

Tvrtka je na taj način ukupan broj ukinutih radnih mjesta povećala na 7500, a 3000 će do kraja sljedeće godine prenijeti na savjetodavnu tvrtku Accenture.

“Nokia do kraja godine planira zatvoriti tvornicu u rumunjskom Cluju, a do kraja 2012. će ukinuti svoje operacije povezane s razvojem trgovine, tj. zatvorit će poslovne prostore u njemačkom Bonnu i američkom Malvernu,” pojasnila je finska tvrtka.

Nokia je najavila i nova otpuštanja u 2012. godini. To će ovisiti o reviziji dugoročne uloge njezinih tvornica u finskom Salu, mađarskom Komaromu i meksičkoj Reynosi, javlja francuska novinska agencija AFP. “Ti koraci su bolni, ali nužni.” rekao je izvršni direktor Stephen Elop.

Smanjenje broja zaposlenika je dio Nokijinog plana prestrukturiranja iz veljače, koji uključuje napuštanje operativnog sustava za pametne telefone Symbian, reorganizaciju poslova i razvojnih odjela, racionalizaciju upravljanja i zatvaranje nekih poslovnih lokacija.

Prva otpuštanja najavljena su u travnju, kada je najavljeno da će do kraja 2012. biti ukinuto 4000 radnih mjesta te da će dodatnih 3000 prenijeti na Accenture. Nokia, koja je donedavno bila najveći proizvođač mobitela na svijetu, u zadnje se vrijeme bori s jakom konkurencijom i bilježi pad udjela na tržištu mobilnih telefona.

Slabiji su rezultati ponajprije na području pametnih telefona, zbog čega su obznanili da će pri razvoju platformi za pametne telefone surađivati s Microsoftom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->