Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.09.2011. 12:36

iPad 

Manje narudžbe iPad-a za 25%

Analitičari tvrtke JP Morgan kažu kako je Apple kod azijskih partnera drastično smanjio narudžbe iPada za četvrti kvartal ove godine.

Manje narudžbe iPad-a za 25%

Prema izvješću JP Morgana, azijski partneri koji za Apple proizvode iPad tablično računalo, izjavili su kako im je Apple smanjio narudžbe za četvrti kvartal za 25%, što je najvjerojatnije pokazatelj kako je na nekim tržištima došlo do znatnog pada prodaje appleovih tableta.

Analitičari JP Morgana navode kako je ovo prvi puta od kada prate poslovanje Applea da je došlo do takvog slučaja s njihovim proizvodima.
Kod nekih proizvođača iPad tableta poput Hon Hai Precision Industry, ovo bi moglo značiti milijun manje naručenih primjeraka uređaja u odnosu na treći kvartal, za koji je Apple od njih naručio 17 milijuna jedinica.
Usprkos ovom izvješću, analitičar Mark Moskowitz, koji se specijalizirao za Apple, navodi kako to neće uzjecati na njegovo predviđanje, odnosno projekciju po kojoj bi isporuka iPadova u trećem i četvrtom kvartalu trebala iznositi između 10,9 i 12 milijuna uređaja.
Bez obzira na to, smanjivanje narudžbi od 25% nije dobar pokazatelj za Apple, pa će Jobsov nasljednik Tim Cook imati puno posla kako ne bi dozvolio da ova mega kompanija s jednim od svojih ključnih današnjih proizvoda počne padati na tržištu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->