Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.02.2023. 14:21

FER 

Najavljen treći DroneDays

Treći DroneDays bavit će se najviše korištenjem dronova u poljoprivredi i šumarstvu.

Najavljen treći DroneDays

DroneDays 2023 je treće izdanje međunarodnog skupa o bespilotnim letjelicama koji će se održati 4. i 5. svibnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Događaj će okupiti brojne stručnjake iz akademske zajednice, poduzetništva i industrije koji će predstaviti nove tehnologije i izazove u primjeni bespilotnih letjelica. Pored pozvanih predavanja, ovogodišnji posjetitelji će imati priliku sudjelovati u panel raspravama o društvenoj prihvaćenosti bespilotnih letjelica, te o inovacijama i poduzetničkim prilikama vezanim za dronove. Svi posjetitelji FER-a imat će priliku posjetiti izložbeni prostor gdje će poduzeća predstaviti svoje najnovije usluge i proizvode, a tehničke demonstracije novih tehnologija za dronove održat će se u letačkoj zoni. 

DroneDays 2023 organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i njegov Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS), a skup je sufinanciran iz Horizon Europe projekta AeroSTREAM te Interreg projekta MARBLE. 

Treće izdanje DroneDaysa fokusirat će se na primjenu dronova u poljoprivredi, šumarstvu i logistici. Brojne primjene dronova kao što su pregledavanje velikih površina zemlje, određivanje kvalitete tla, praćenje rasta biljaka, detekcija štetnika na usjevima, te prikupljanje podataka o klimatskim uvjetima, uvelike će unaprijediti poljoprivredu kakvu poznajemo danas. Osim toga, dronovi su koristan alat u sprječavanju požara i suša, pošumljavanju i nadgledanju bioraznolikosti te dostavi lijekova i hrane u nedostupna područja. 

Registracije su otvorene i trenutačno dostupne po promotivnoj cijeni putem sustava Entrio.

Više o događaju možete pronaći na službenoj web stranici: http://dronedays.fer.hr/

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->