Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.02.2023. 15:27

CEO Tech predictions 

Ivan Murat s oprezom o 2023.

COO Nanobita ima puno razloga za optimizam, ali je istovremeno svjestan da će uspjeh doći uz puno rada.

Ivan Murat s oprezom o 2023.
Ivan-Murat 2

Ivanu Muratu, COO-u hrvatske tech tvrtke i game development studija Nanobit, postavili smo pitanje: Koji će trendovi obilježiti područje (razvoja digitalnih rješenja i software developmenta) u 2023 godini i kako će se to odraziti na specifična područja za koja pružate rješenja? 

Izazovne 2021. i 2022. godinu obilježile su velike promjene na polju mobilnih igara. Neke od njih su nerealna očekivanja uzrokovana rezultatima iz 2020. čiji je katalizator bila pandemija COVID 19, promjene postavki privatnosti koje je uveo Apple s s iOS 14.5 te generalno usporavanje gospodarstva.

U 2023. očekujemo povratak pozitivnih trendova, a razlozi za optimizam su nove promjene uvedene na iOS koje će omogućiti bolje upravljanje akvizicijom korisnika, diverzifikacija kanala kroz koje se plasiraju aplikacije (prvenstveno cloud gaming platforme), promjene u monetizaciji kroz direktnu prodaju korisnicima putem webshopa te najavu omogućavanja alternativnih trgovina aplikacijama na iOS.

Bez obzira na optimizam, u Nanobitu s oprezom dočekujemo 2023. Svjesni smo prilika pred nama, ali isto tako znamo da su izazovi veliki i da će uspjeh doći samo uz puno rada i jasan fokus.

Što predviđaju drugi hrvatski tech lideri možete pogledati u našem članku na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->