Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2019. 15:16

Promo članak 

Što je to točno TCO certifikat

Šta se to skriva u “sitnim slovima” i zašto bi vaš projektor trebao biti TCO certificiran?

Što je to točno TCO certifikat

Jeste li se nekada zapitali šta točno znače oni razni logotipi i certifikati koje možete pronaći na kutijama proizvoda? Većina kupaca ima makar polaznu osnovu da se radi o nečemu što je “dobro”, ali gotovo nikada ne uđu dublje u problematiku i smatraju da se to njih kao krajnjih korisnika baš i ne tiče previše. To je i razlog zašto se nerijetko dešava da prepoznajemo mnoge certifikate, ali ih svrstavamo sve u isti koš. Postavlja se pitanje o čemu se točno radi, koji su doista važni i da li bi informacija o certifikatu koji uređaj posjeduje, zapravo mogla biti ključni faktor kada se odlučujete koji ćete uređaj kupiti. Jedan od onih na koje bi definitivno trebali obratiti pozornost, upravo je TCO certifikat.

Šta je zapravo TCO certifikat? Radi se o vodećoj i najsveobuhvatnijoj certifikaciji održivog razvoja za IT proizvode na svijetu, koja vam pomaže u činjenju odgovornih izbora po pitanju proizvoda koje koristite, a koji industriju pokreću u pravcu održivog razvoja. Postoji već 25 godina, a organizacija koja izdaje TCO certifikate kao temelj svog rada ističe neovisni način verifikacije i samog izdavanja certifikata.

IT proizvodi su povezani sa širokim spektrom rizika za održivo poslovanje i ekologiju tijekom njihovog životnog ciklusa. Osim toga, javljaju se kršenja ljudskih prava, kako u proizvodnji tako i u lancu opskrbe. Štetni materijali se koriste u procesu proizvodnje i u samim proizvodima, a životni vijek proizvoda može biti znatno kraći ako je on ergonomski loše dizajniran, loše kvalitete izrade ili ako ga nije moguće popraviti ili nadograditi. Sve su ovo stvari koje adresira TCO certifikat, i ukoliko se odlučite za proizvode koji ga posjeduju, pružate definitivni poticaj da IT industrija preuzme više odgovornosti i kreće se u održivom pravcu.

Cilj je da se za krajnjeg korisnika uštedi do 90 i više posto u potrošnji električne energije i isto toliko smanji količina otpada, a u svemu tome od ključnog značaja su kvalitetno izrađeni i pouzdani proizvodi. Kada su u pitanju projektori, Epson na primjer trenutno u svojoj ponudi ima čak 49 modela koji su u potpunosti u skladu sa TCO certifikatom.

Epsonovi projektori dizajnirani su da smanje utjecaj na životnu sredinu i minimiziraju potrošnju električne energije, kako pri projekciji slike, tako i u stanju mirovanja. Oni podržavaju energetski učinkoviti osnovni dizajn kao i ECO izbornik s opcijama namijenjenim uštedi energije. Dok je projektor u fazi mirovanja funkcija Ultra-Lov Brightness smanjuje potrošnju energije, a pri projekciji Light Optimiser funkcija automatski podešava osvijetljenost lampe na osnovu slike koja se prikazuje. Potrošnja energije smanjuje se za čak 27% kada se projicira tamna slika, a svi Epsonovi projektori opremljeni su funkcijama ECO režima rada koje su dizajnirane kako bi produžile trajanje lampe i smanjile potrošnju energije za više od jednu četvrtinu tijekom projekcije.

Među popularnim Epsonovim modelima koji posjeduju TCO certifikat, možemo pronaći projektore koji su napravljeni za najrazličitije namjene i pokrivaju široki spektar mogućih scenarija uporabe. Epson EB-U42 je kompaktno i dugovječno rješenje, koje vam može omogućiti jasne prezentacije na skalabilnom WUXGA prikazu koji možete pozicionirati gotovo svugdje. EB-1470Ui s druge strane, uređaj je napravljen za podršku timskom radu i idealan je za interaktivne i visoko produktivne sastanke, uz skalabilni prikaz do veličine dijagonale od čak 100 inča. Ovaj Full HD laserski projektor potiče zajednički rad i naprednu komunikaciju, ima mogućnost prikaza iz dva izvora na jednom ekranu, posjeduje finger-touch/dual-pen mogućnosti kao i bežičnu konekciju. U slučaju da vaš posao traži ultra mobilno rješenje, Epsonov EB-1795F projektor donosi superiornu kvalitetu slike, vrlo jednostavno podešavanje i kompaktne dimenzije za pravo portabilno iskustvo koje ne zahtijeva bilo kakav kompromis za Full HD 1080p kvalitetu prikaza.

Kupovina IT proizvoda, posebice u javnom sektoru, traži sve više i više „zelenih“ proizvoda. Korištenje TCO certificiranih proizvoda pomoći će vam da donesete odgovoran izbor i u svoje poslovanje uvrstite uređaje koji pokreću industriju u održivom pravcu i podržava napore organizacija da naprave sljedeći korak ka društvenoj i ekološkoj odgovornosti. TCO certificirani proizvodi predstavljaju kompletno i sveobuhvatno rešenje, s kriterijima koji balansiraju ekološku i društvenu odgovornost, kao i nezavisnu verifikaciju usklađenosti kriterija tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->