Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.03.2012. 14:48

WSJ 

Google planira otvaranje online dućana s tabletima

Nove trgovine će prodavati android tablete s Googleovim brandom, ali i modele od Samsunga i Asusa.

Google planira otvaranje online dućana s tabletima

Prema pisanju Wall Street Journala, Google priprema otvaranje online shopova za direktnu prodaju Android tableta korisnicima, kako bi se još malo pokušao približiti Appleu.

Google je još 2010. otvorio sličan online dućan za prodaju pametnih telefona, u kojem je ponudio Nexus One telefon, no prodaja je bila ispod očekivanja, te je uvelike podbacila za prodajom uređaja koji su nudile teleoperaterske tvrtke i drugi retail dućani, pa je online prodaja vrlo brzo ugašena.

Ovaj puta Google se nada uspjehu, ponajviše zbog činjenice što se tableti koriste više kod kuće i na privatnim wi-fi mrežama, nego "na ulici", mada nam iskreno baš i nije jasno kakve bi to veze trebalo imati s uspješnosti online trgovine, osim što upućuje na to da ljudi koji nisu u pokretu imaju više strpljenja čekati robu kod kuće.

Stoga mnogi analitičari misle da bi ovo mogao biti samo još jedan od očajničkih poteza u pokušaju sustizanja Applea, čiji iPad tableti drže više od 70% udjela na tržištu.

Valja naglasiti kako Google nije komentirao ovu vijest WSJ-a, pa postoji određena sumnja u autentičnost "procurjele informacije", a pored toga nigdje nije objavljeno kada bi novi online dućan mogao započeti s radom.

Mislimo kako se Google i Apple trenutno više boje listopada ove godine kada bi trebali izaći Windowsi 8 prilagođeni za rad s ekranima osjetljivim na dodir.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->