Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.07.2017. 11:00

Gradient Ventures 

Google osnovao VC fond za AI startupe

Gradient Ventures će startupima koji se bave umjetnom inteligencijom dati početna sredstva.

Google osnovao VC fond za AI startupe

Poznato je koliko Google ulaže u razvoj umjetne inteligencije na svim poljima, od pametnog pretraživanja, prepoznavanja lica i mačaka, autonomnih automobila, pa sve do robota, a sada želi da mu se pridruže i druge tvrtke koje se bave AI-em. Stoga je osnovao investicijski "venture capital" fond pod nazivom Gradient Ventures, koji će ponuditi početna sredstva perspektivnim startupima koji se bave razvojem umjetne inteligencije.

Google kaže da će Gradient Ventures startupima ponuditi financijsku potporu i "tehničko mentorstvo", pa će imati i pristup Googleovim stručnjacima za AI poput Raya Kurzweila, Matiasa Duartea i Astra Tellera.

Gradient je pod svoje okrilje već uzeo četiri startupa, tvrtku Algorithmia koja razvija trgovinu za AI algoritme i modele, Aurimu koja se bavi senzorskim sustavima i AI modeliranjem, Cape koji razvija hardver za virtualizaciju za dronove te Cogniac koji radi softver koji pomaže u stvaranju neuralnih mreža.

Google u osnovi nema namjeru ovim fondom kontrolirati startupe, već mu je glavna ideja da AI industrija postane čim veća, no sigurno će se naći u prilici da poneki od njih kupi prije konkurencije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam