Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2024. 14:29

ReversingLabs 

Besplatno rješenje za provjeru sigurnosti otvorenog koda

Novo rješenje može besplatno provjeriti niz sigurnosnih parametara za više od 5 milijuna paketa otvorenoga koda.

Besplatno rješenje za provjeru sigurnosti otvorenog koda

Hrvatska IT kompanija ReversingLabs predstavila je Spectra Assure Community, najveće besplatno rješenje za provjeru sigurnosti softverskih paketa otvorenog koda. Rješenje je namijenjeno programerima i proizvođačima softvera koji prije ugradnje paketa iz javnih repozitorija u svoje aplikacije žele provjeriti sadrže li maliciozne komponente.

Putem portala Spectra Assure Community može se besplatno provjeriti niz ključnih sigurnosnih parametara za više od 5 milijuna paketa otvorenoga koda. Za sada su podržani repozitoriji npm, PyPi i RubyGems; uskoro će biti dodan i Maven. Rješenje je dostupno na adresi secure.software, a funkcionira kao tražilica u koju se upisuje ime paketa kojeg se provjerava.

Za svaki paket sustav će prikazati najnovije procjene sigurnosti i rizika: sadrži li malware, je li kod neovlašteno mijenjan, pokazuje li sumnjiva ponašanja, ima li ranjivosti, curenja podataka, problema s licencama i drugih rizika. 

Proizvod se temelji na obuhvatnom Spectra Assure rješenju za sigurnost lanca opskrbe softvera, koju je ReversingLabs u veljači predstavio u SAD-u, kao za sada jedino rješenje koje složenu binarnu analizu izvodi pomoću umjetne inteligencije. Spectra Assure od tada je osvojila nekoliko nagrada na ključnim konferencijama američke sigurnosne branše, a jedan njezin sloj sada je besplatno dostupan programerima širom svijeta. 

Tomislav Peričin 2

Cilj je, po riječima suosnivača ReversingLabsa i glavnog softverskog arhitekta TomislavaPeričina, staviti programerima na raspolaganje iscrpne i lako pretražive podatke o prijetnjama i rizicima, i to u stvarnom vremenu, kako bi gradili siguran softver.

-U otvorenom kodu, ali i u vlastitom i komercijalnom softveru te softveru trećih strana kriju se opasnosti koje izlažu i proizvođače i kupce poslovnog softvera sve većem riziku, naveo je Tomislav Peričin.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->