Nalazite se
  • Lifestyle
  • Apex Legends banao 355 tisuća cheatera
Članak
Objavljeno: 12.03.2019. 09:38

Varanje 

Apex Legends banao 355 tisuća cheatera

Svih 355 tisuća igrača koji su varali u igrama koristili su PC inačicu igre.

Apex Legends banao 355 tisuća cheatera

Besplatna MP battle royale igra Apex Legends od izlaska prošlog mjeseca do danas već broji više od 50 milijuna igrača. Kako svakim danom raste broj igrača, tako se na žalost povećava i broj "cheatera", odnosno onih koji na razne načine varaju u njoj koristeći nedozvoljene hackove koji im daju prednost pred drugim igračima. Svi koji smo ikada igrali multiplayer igre znamo koliko je varanje veliki problem, zbog kojeg smo nerijetko i odustajali od nekih naslova kada bi nam infantilni cheateri kvarili užitak omiljene zabave. Developer Respawn Entertainment odlučio je sve svoje resurse upregnuti u borbu protiv varalica te je odlučio uvesti dodatne mjere anti-cheat zaštite.

Iz toga razloga developer je na Redditu objavio da je uveo servis pod nazivom Easy Anti-Cheat, koji već koriste brojne druge igre, uključujući Fortnite, Far Cry 5 i Dirty Bomb. Servis se u Apexu pokazao vrlo uspješnim pa Respawn kaže da je do sada već banao više od 355 tisuća cheatera koji su muljali u inačici igre za PC.

Među mjerama borbe protiv cheatera uvode i isključivanje igrača (bananje) bez ikakvog upozorenja, a povećat će i tim koji se bavi izdavanjem anti-cheat nadogradnji koda igre. Na žalost hakeri su uvijek jedan korak ispred, pa je problem s cheaterima nemoguće riješiti u potpunosti, a najveći problem je upravo kod besplatnih igara jer u njima "uhvaćeni" varalice nemaju nikakvih posljedica osim gubitka računa (profila), nakon čega mogu otvarati koliko god žele novih. Pored toga, najranjivije su PC inačice igara, jer je za njih najjednostavnije pronaći i instalirati cheatove, dok je kod konzola situacija malo bolja. Možda bi cheatanje trebalo uvesti u kazneno pravo? :)Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->