Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Bionička ruka upravljana aplikacijom mobitela
Članak
Objavljeno: 13.04.2013. 14:04

i-limb ultra revolution 

VIDEO: Bionička ruka upravljana aplikacijom mobitela

Tvtka koja je proizvela novu bioničku ruku tvrdi da je najsavršenije protetsko pomagalo.

VIDEO: Bionička ruka upravljana aplikacijom mobitela

Tvrtka Touch Bionics koja se već dulje vrijeme bavi proizvodnjom vrhunskih protetskih pomagala, predstavila je svoju novu bioničku ruku i-limb ultra revolution koja je toliko napredna da se njom može upravljati i korištenjem aplikacije za pametne telefone.

Ova ruka osim prstiju koji se mogu vrlo realistično savijati, posjeduje zapešće koje se može okretati, te aluminijsku šasiju.

Touch Bionics kaže kako je ovo najsavršenija protetska ruka ikada napravljena, te se njom može upravljati mišićnim impulsima koje obrađuje računalo ugrađeno u samu ruku, te aplikacijom za iPhone pametne telefone, uz čiju pomoć se mogu predefinirati uzorci kompletnih akcija koje s njom želite činiti, kako bi vam se još više olakšalo njezino korištenje.

ruka 33

Ta aplikacija može isprogramirati 24 različita "zahvata" ruke, kako bi vam njezino korištenje za određene zadaće bilo lakše, pa se računalo manje muči s tumačenjem mišićnih impulsa koji stižu iz mozga preko elektroda spojenih na batrljak ruke.

Aplikacija također može koristiti i za treniranje korištenja bioničke ruke, te za dijagnosticiranje eventualnih poteškoća koje se mogu pojaviti u njezinom radu.

Tvrtka navodi kako je s ovom rukom bez problema moguće izvoditi najsloženije zadaće poput tipkanja na tipkovnici, pisanja olovkom, te vezanja vezica na cipelama.

ruka 11

Touch Bionics također kaže da je ova ruka toliko tehnološki kompleksna da je za njezino korištenje potrebno proći rigorozni trening kako biste ju mogli koristiti kao pravu ruku, a prvi pacijenti tvrde da su vrlo brzo izgubili osjećaj da nemaju pravu ruku.

Više informacija potražite na ovoj poveznici. 

VIDEO: i-limb ultra revolution

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->