Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.10.2018. 11:15

MobiLimb 

VIDEO: Najluđi dodatak za pametni telefon

MobiLimb dodaje vašem telefonu robotski prst koji se može koristiti za brojne potrebe.

VIDEO: Najluđi dodatak za pametni telefon

Marc Teyssier, doktorand na francuskom Sveučilištu Paris-Saclay, rabvio je robotski prst pod nazivom MobiLimb koji se spaja na pametni telefon putem USB-a.

MobiLimb vam može poslužiti kao stalak za telefon, dodatni prst za držanje uređaja, joystick, zamijeniti vaš prst u interakciji s dodirnim zaslonom, a čak će omogućiti vašem telefonu i kretanje, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Među funkcijama koje mu je Teyssier omogućio je i pretvaranje emotikona u dodir, pa kad vam netko recimo pošalje smajlija, lagano će vam dodirnuti ruku, a kada dobijete srce, nježno će vas pomaziti.

Mladi znanstvenik kaže da će upravo ta funkcija koja pretvara "hladni" telefon u uređaj za prenošenje emocija pružiti potpuno novi način interakcije između osoba koje komuniciraju putem chat programa i društvenih mreža, a za još veću dozu realnosti Teyssier je razvio i umjetnu mekanu silikonsku navlaku izgleda ljudskog prsta na kojoj se nalazi površina osjetljiva na dodir, putem koje ćete razne mogućnosti ovog gadgeta još više proširiti.     

Ovaj znanstveni projekt za sada nije zamišljen kao komercijalni projekt, ali francuski znanstvenik navodi da bi se mogao naći na tržištu ako se pokaže da za njim postoji potreba na tržištu. Moramo priznati da bi nam ponekad dobro došao telefon koji bi dopuzao do naše ruke.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam