Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.08.2020. 12:52

NeRF 

VIDEO: Googleov AI stvara 3D modele iz fotografija

Googlevi znanstvenici koriste AI za generiranje 3D modela iz fotografija s interneta.

VIDEO: Googleov AI stvara 3D modele iz fotografija

Znanstvenici iz Google Researcha i Google Brain deep learning AI tima objavili su novu studiju u kojoj prikazuju unaprijeđeni sustav pod nazivom NeRF (Neural Radiance Fields for Unconstrained Photo Collections). Sustav uzima fotografije nekog objekta s interneta poput popularnih turističkih lokacij, građevina i spomenika, koje pomoću algoritma dubokog učenja potom pretvara u dinamične kompleksne strukture.

To znači da će iz različitih fotografija objekta koje nisu specijalno snimljene za tu svrhu, izraditi detaljni 3D model koji se može okretati i gledati iz različitih kutova, poput modela snimljenih dubinskim kamerama i obrađenih u specijalnom softveru poput Blendera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Slike koje AI koristi za izradu 3D modela mogu biti snimane iz različitih kutova, zaklonjene drugim objektima ili ljudima, koje će algoritam prepoznati i ukloniti iz scene za kreiranje finalne 3D slike.

Korištenje različitih slika s različitih web stranica, snimljenih iz različitih perspektiva za izradu 3D modela, otvara mogućnost izrade 3D objekata svih poznatih građevina i drugih objekata koji se potom mogu ubacivati u različite vrste medija, uključujući VR i AR softver, filmove i igre, bez potrebe za skupim i složenim tehnikama snimanja i renderiranja.

PDF s čitavom studijom možete pronaći ovdje, a neke modele na GitHub stranici projekta na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->