Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.09.2021. 21:23

SpaceX 

LIVE VIDEO: Inspiration4 splashdown

Gledajte s nama direktan prijenos povratka Inspiration4 posade na Zemlju.

LIVE VIDEO: Inspiration4 splashdown

SpaceX je svojom misijom Inspiration4 već do sada postigao veliki uspjeh. U Dragon Crew letjelici koja je tri dana orbitirala oko Zemlje na visini većoj od one na kojoj se nalazi Međunarodna svemirska postaja ISS, posada sastavljena od četvero ljudi koji nisu astronauti, uživala je u veličanstvenom pogledu na Zemlju i svemir iz velike prozirne kupole, održavala video prijenose uživo i obavljala medicinske eksperimente, a uz sve to su prikupljali novac za Istraživački centar za rak dječje bolnice St. Jude, koja će zahvaljujući ovoj misiji dobiti 200 milijuna dolara za svoja istraživanja zloćudnih bolesti kod djece.

Dok su boravili u svemiru, "amateri astronauti" su razgovarali s malim pacijentima bolnice St. Jude, kojima je Hayley Arceneaux (29), medicinska asistentica koja je i sama kao dijete imala zloćudnu bolest, poručila da ništa nije nemoguće, jer ako je ona mogla preživjeti rak i stići u svemir, onda ni za njih ne postoje nikakve granice. Ovaj inspiracijski razgovor malih bolesnika i posade Inspiration 4 misije možete pogledati u ovom videu.

Pred njima je još ostala zadnja faza leta, ulazak u vruću atmosferu Zemlje i slijetanje (splashdown) u Atlantski Ocean u blizini obale Floride.

Prijenos slijetanja počinje u 19. rujna u 1:00 sati po našem vremenu, jedan sat prije predviđenog "buća" u more, a možete ga uživo pratiti ili pogledati naknadno snimku u ovom videu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->