Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2020. 12:59

6G 

Kina lansirala u svemir prvi 6G satelit

Kineska raketa Long March-6 u orbitu Zemlje je dovela prvi testni satelit za 6G komunikacijsku tehnologiju.

Kina lansirala u svemir prvi 6G satelit

U trenutku dok je 5G još uvijek glavni buzzword i trend u svijetu telekomunikacija, Kina već odlazi na korak dalje razvojem 6G tehnologije. Ovih dana kinesko sveučilište UESTC (University of Electronic Science and Technology of China) u svemir je poslalo eksperimentalni 6G satelit, razvijen u suradnji s tvrtkama Chengdu Guoxing Aerospace Technology i Beijing MinoSpace Technology. Satelit će se koristiti za verifikaciju performansi 6G tehnologije, koja će proširiti frekvenciju 5G milimetarskog vala na terahercnu frekvenciju.

"Satelit kojeg je u svemir dovela raketa Long March-6, predstavlja prvi tehnički test terahercne komunikacije u svemiru", izjavio je Xu Yangsheng, znanstvenik s Kineske akademije tehničkih znanosti koji kaže da se predviđa kako će tehnologija biti 100 puta brža u odnosu na 5G, što omogućuje prijenos podataka bez gubitaka u svemiru kako bi se postigla komunikacija na velike udaljenosti s manjom izlaznom snagom.

EmXOviaVcAAUwWU

"Tehnologija omogućuje široku upotrebu terahercne frekvencije u satelitskom internetu", rekao je Lu Chuan, voditelj UESTC-ovog Instituta za tehnologiju satelitske industrije.

"Satelit ima optički sustav za daljinsko očitavanje koji omogućuje praćenje katastrofa, usjeva, sprečavanje šumskih požara, provjeru šumskih resursa, nadgledanje vodenih tokova i planinskih poplava, kao i pružanje obilnih satelitskih snimaka i podataka", napomenuo je Lu. Upravo u takvim stvarima Kina vidi najveću korist 6G tehnologije.

EmXOviaU4AAP_JS

Ovo je po nama ujedno i tehnološka demonstracija koja služi u propagandne svrhe, kako bi se svijetu (Americi) reklo da nije pametno izolirati se od kineske znanosti, tehnologije i kineskih tvrtki, jer biste mogli zaostati u tehnološkom razvoju.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->