Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2018. 13:26

Virgin Galactic 

Brad Pitt i Katy Perry u svemiru do kraja godine

Virgin Galactic uspješno obavio novi testni let VSS Unity zrakoplovom i kroz nekoliko mjeseci vozi turiste u svemir.

Brad Pitt i Katy Perry u svemiru do kraja godine

Među prvim putnicima u svemir Bransonove tvrtke Virgin Galactic na žalost neće biti Stephena Hawkinga, no 700 poznatih ličnosti koje su već predbilježene za letove, među kojima su Brad Pitt i Katy Perry, mogu očekivati da će uživati u mikrogravitaciji krajem ove ili početkom iduće godine, kao ne bi propalo 250.000 dolara koliko su platili svoju kartu.

Nakon nešto više od tri godine, kada je Virgin imao fatalnu nesreću u kojoj je poginuo testni pilot, testiranja su nastavljena, pa je tako odrađen i sedmi test „jedrenja“  VSS Unity letjelice, nakon čega je očekivani termin početka turističkih letova krajem ove godine postao realnost.

Virgin 3

Tijekom ovog testa VSS Unity je poletio u paru sa zrakoplovom nosačem SpaceShip Two koji ga je doveo na visinu od 15 km. Nakon toga se otkačio i započeo strmoglavo spuštanje jedrenjem, pri čemu je postigao maksimalnu brzinu od od Mach 0,9 (1080 km/h), da bi se na kraju uspješno prizemljio. Tank letjelice je bio pun vode (450 l) koja je simulirala gorivo. Tijekom leta voda je ispuštena, što je simuliralo scenarij u kojem bi se zbog nekog izvanrednog događaja ili kvara motora letjelica morala spustiti bez paljenja raketnog pogona.

Virgin Galactic test 7

Kada Virginovi komercijalni letovi u svemir započnu, putnici će stići do visine od 100 km koja se smatra granicom svemira, provesti nekoliko minuta u uvjetima mikrogravitacije, uživati u pogledu na Zemlju i dobiti hrpe materijala za pričanje lovačkih, pardon, astronautskih priča.     

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam