Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.03.2020. 14:02

ESA Kids 

VIDEO: Svemirska znanost za djecu

Klinci će učiti o svemiru, misijama na Mars, potrazi za vodom na Mjesecu, uz pomoć simpatičnog vanzemaljca Paxija.

VIDEO: Svemirska znanost za djecu

Njegovo ime je Paxi. On je istraživač s drugog planeta. Parkirao je svoj svemirski brod u orbitu i spustio se na Zemlju padobranom kako bi upoznao našu djecu. Njegov planet kruži oko zvijezde koja nije predaleko od naše pa se može reći da smo susjedi. Stigao je na Zemlju kako bi djeci pomogao da nauče čim više o svemiru ali i o svojem vlastitom planetu.

Ukratko rečeno, ako vam je već dosadilo gledati da vaši klinci od jutra do mraka samo luduju po kući i gledaju crtiće, možete ih zabaviti nečim korisnim, odnosno pružiti im priliku da uče o svemirskoj znanosti na zabavan način uz pomoć Paxija i specijalne stranice Europske svemirske agencije pod nazivom ESA Kids na koju možete doći putem ove poveznice.

ESA kids

Na žalost hrvatski se ne nalazi među 6 ponuđenih jezika, ali je to odlična prilika da se i roditelji malo zabave i nauče nešto što nisu znali o svemirskim istraživanjima dok objašnjavaju djeci što su to egzoplaneti, kako sagraditi kuću na Mjesecu, kako radi raketa i kako se uključiti u Mission X, program treninga za astronaute, kroz brojne video filmove, crtiće s Paxijem, predavanja prilagođena djeci i druge zabavne i edukativne sadržaje.

ESA kids 2

Jedan primjer takve "lekcije" o Mjesecu možete vidjeti u ovom videu.

Čuli smo nedavno da je prvi čovjek koji će hodati Marsom već rođen. Možda je to vaš klinac?

Vezani sadržaji
Ključne riječi svemir ESA Kids Paxi
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->