Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.12.2019. 10:37

NASA 

VIDEO: Predstavljen centralni stupanj SLS rakete

Šef NASA-e kaže da je ovo najsnažnija raketa u povijesti čovječanstva.

VIDEO: Predstavljen centralni stupanj SLS rakete

NASA je u Michoud Assembly Facility pogonu u New Orleansu održala svečanu prezentaciju dovršetka gradnje centralnog stupnja SLS rakete koja će 2024. godine u okviru Artemis programa na Mjesec vratiti Amerikance i na njegovu površinu dovesti prvu Amerikanku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Šef NASA-e Jim Bridenstine rekao je kako je dovršetak gradnje centralnog stadija SLS-a svojevrsni božićni poklon NASA-e Americi. Raketa će uskoro napustiti New Orleans, jer će se testirati se u Stennis Space Centru u Missisipiju.

Centralni stupanj rakete dugačak je 65 metara te uključuje 4 motora i dva tanka s tekućim gorivom. 

Bridenstine je rekao da je NASA s Boeingom zasad ugovorila izradu samo prve dvije SLS rakete, što znači da im tek trebaju povjeriti izradu treće koja će na Mjesec dovesti ljude 2024. godine.

NASA i dalje izbjegava odati raspored lansiranja Artemis misija, kao i reći koliko SLS-ovi koštaju, a Bridenstine je jedino rekao da će troškovi ovisiti o tome koliko će raketa NASA naručiti. Što će ih biti više, to će pojedinačna cijena biti niža. Prošli mjesec NASA je rekla da ih u prvoj fazi namjerava naručiti 10 komada.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->