Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.09.2019. 13:05

NASA 

VIDEO: Emmy za film o SpaceX letjelici za posadu bez posade

NASA je osvojila prestižnu televizijsku nagradu za praćenje SpaceX Demo-1 misije.

VIDEO: Emmy za film o SpaceX letjelici za posadu bez posade

Osim što predstavlja najpoznatiju i najuspješniju svemirsku agenciju na svijetu, NASA sada može reći da je postala i faca u televizijskoj produkciji.

Naime, zahvaljujući prijenosu SpaceX Demo-1 misije u ožujku ove godine, NASA je osvojila nagradu Emmy u kategoriji "izvanrednog interaktivnog programa (Outstanding Interactive Program).

NASA kaže da je nagrada priznanje NASA-i i SpaceX-u što su s javnosti podijelili veliku prekretnicu u svemirskim letovima putem video zapisa, slika i društvenih medija, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Da se podsjetimo, misija Demo-1 je na ISS uspješno dovela letjelicu za posadu SpaceX-a (i vratila je na Zemlju), no u njoj nisu bili pravi astronauti, već lutka u astronautskom odijelu pod nazivom Ripley, no za američki svemirski program je ovo velika stvar, jer pokazuje da će njihovi astronauti uskoro ponovno letjeti u svemir američkim raketama i letjelicama, budući da su nakon gašenja Space Shuttle programa već godinama bili prisiljeni koristiti usluge ruskih Soyuza.

Mada točan datum lansiranja prvog Crew Dragona s ljudima u svemir još nije objavljen, poznato je da će prvi koji će u njemu letjeti biti NASA-ini astronauti Bob Behnken i Doug Hurley.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->