Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2013. 15:07

Space Oddity 

VIDEO: Astronaut snimio spot hita Davida Bowiea na ISS-u

Chris Hadfield nastavlja svoju karijeru prvog pravog rockera u svemiru.

VIDEO: Astronaut snimio spot hita Davida Bowiea na ISS-u

Ground control to Commander Hadfield... Možda će David Bowie tekst svojeg legendarnog hita Space Oddity iz 1969. godine dopuniti upravo tom rečenicom, jer je "Major Tom", odnosno trenutni zapovjednik ISS-a Chris Hadfield ponovno zasvirao i zapjevao na ISS-u, odabravši upravo njegovu pjesmu.

Hadfield je na glazbenu matricu klavirskog aranžmana Emm Gryer, na ISS-u snimio svoju akustičnu gitaru i vokal, te napravio video snimke s raznih dijelova postaje, a potom je sve to poslao na Zemlju, gdje su Evan Hadfield, Andrew Tidby i Joe Corcoran sve to lijepo izmiksali, te složili video spot kakav je jedinstven na Zemlji (i okolici). Time je Hadfield zasjenio i svoje kolege koji su krpali ISS i zaustavili curenje rashladne tekućine iz njega.

Ne znamo što bismo više rekli o zapovjedniku Chrisu Hadfieldu osim što ga doista već počinjemo obožavati, jer njegovi kulinarski, glazbeni i znanstveni podvizi u orbiti Zemlje doista ukazuju da je čitavom čovječanstvu mjesto u svemiru, te da je svemir samo još jedno od mjesta koja bismo trebali posjetiti prije nego umremo.

Hadfield kaže kako je ovaj spot napravio umjesto oproštajne poruke ISS-u koji će uskoro napustiti, no vjerujemo da će ga NASA još poneki puta poslati tamo, jer svemir nam više jednostavno neće biti isti bez čovjeka koji je svih svojih 24 sata aktivnosti dnevno koje je provodio na međunardnoj postaji stavio na raspolaganje javnosti, te je zahvaljujući svojim filmovima, pjesmama, fotografijama i tweetovima postao prava globalna online zvijezda.

Inače, kada smo već kod Twittera, nakon što je Hadfield tweetao video svim fanovima, oglasio se sam Dawid Bowie koji mu je kratko retweetao: "Hallo Spaceboy". 

VIDEO: Space Oddity cover spot by Chris Hadfield @ ISSVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->