Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2020. 10:54

Launch America 

Lansiranje Dragona najgledanije online događanje u povijesti

Usprkos žestokim protestima na ulicama gradova, većina Amerikanaca je pomno pratila prijenos lansiranja Crew Dragona.

Lansiranje Dragona najgledanije online događanje u povijesti

U trenutku dok su se u SAD-u rasplamsavali žestoki sukobi građana i policije zbog policijske brutalnosti koja je dovela do smrti afroamerikanca Georgea Floyda, NASA i SpaceX su održali "povijesno" lansiranje Crew Dragon Demo-2 misije pod nazivom Launch America, kojom su nakon dugo vremena s američkog tla u svemir lansirani Amerikanci i to američkom letjelicom.

Veliki hype oko lansiranja doveo je do strahovite popularnosti online praćenja direktnog prijenosa putem NASA TV-a, a NASA tvrdi da je to bio najgledaniji online live prijenos u povijesti.

"Još uvijek prikupljamo podatke, no neke naše metrike ukazuju da je lansiranje putem svih naših platformi uživo pratilo najmanje 10,3 milijuna gledatelja", izjavila je NASA-in direktorica za komunikacije Bettina Inclan, koja tvrdi da je Launch America bio najgledaniji online prijenos uživo u povijesti.   

Valja naglasiti da je Demo-2 možda postigao rekord koji se tiče internetskog prometa, ali ne po broju  gledatelja ukupno jer je primjerice prijenos Apollo 11 misije 20. lipnja 1969. godine pratilo oko 600 milijuna ljudi, što je tada iznosilo jednu šestinu ukupne ljudske populacije na Zemlji.

Ukoliko ste pratili čitav prijenos lansiranja, mogli ste vidjeti kako je i Donald Trump iskoristio popularnost ovog događanja kako bi u većem dijelu svojeg izlaganja pokušao sve pretvoriti u političke poruke usmjerene "kriminalcima" koji protestiraju protiv policijske brutalnosti, nastojeći na sebi svojstven način smiriti uzavrelu situaciju u državi. Usprkos velikoj gledanosti to mu očito nije pošlo za rukom.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->