Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2018. 12:59

SpaceX 

Dragon kapsula za posadu u testnoj komori

Muskova Dragon kapsula za posadu još je jedan korak bliže svemiru.

Dragon kapsula za posadu u testnoj komori

Elon Musk je na svojem Twitter profilu objavio fotografiju (gore) koja prikazuje Crew Dragon kapsulu u "gluhoj komori" u kojoj se provode testiranja vezana uz elektromagnetske utjecaje. Nakon toga će se nova kapsula za posadu testirati u vakuumskoj komori u NASA-inom centru Plum Brook Station u Clevelandu, Ohio. Ukoliko svi testovi prođu u redu, Crew Dragon će u osnovi biti spreman za prijevoz astronauta u svemir i na ISS, iako će prvi let (ili letovi) biti bez posade.

dragon-v2-interijer

Crew Dragon će predstavljati novi tehnološki iskorak u svemirskom transportu jer će imati mogućnost vertikalnog slijetanja, punjenja gorivom i ponovnog lansiranja u svemir, čime će postati višekratno iskoristiv kao i Falcon 9 rakete SpaceX-a, pa bi i ljudski letovi u svemir mogli znatno pojeftiniti.

Mada je plan SpaceX-a da se u svemir prvi ljudi Crew Dragonom pošalju tijekom ove godine, Musk je jako oprezan i ne želi opterećenje nikakvim rokovima dok letjelica ne prođe najrigoroznije testove, jer bi eventualna nesreća sa smrtnim posljedicama mogla uništiti njegovu tvrtku i planove o osvajanju Marsa.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->