Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.01.2013. 15:55

Alijansa 

Wi-Fi i WiGig se udružili za promociju 60 GHz wirelessa

Dvije poznate alijanse bežične tehnologije spojile se u jednu i započele promociju ultrabrzog standarda.

Wi-Fi i WiGig se udružili za promociju 60 GHz wirelessa

Organizacije WiFi Alliance i Wireless Gigabit Alliance već duži niz godina surađuju na zajedničkim projektima, a početkom nove 2013. godine napokon su uklonile i posljednju barijeru u svojoj kooperaciji, ujedinjenjem u jednu organizaciju.

Nova grupa će nositi jedinstveno ime Wi-Fi Alliance, no obje organizacije kažu da to ne znači "akviziciju" WiGiga od strane Wi-Fi-a, već su se sporazumjele da djeluju pod imenom jedne od njih koja nosi poznatije ime.

Nova grupa vjeruje kako će do kraja godine lansirati interoperabilni program za 60 GHz wireless, a njihovo ujedinjenje bi trebalo omogućiti lakše opće prihvaćanje ultrabrzog bežičnog standarda širom svijeta.

"Jasno je da je 60 GHz tehnologija važan dio budućnosti bežične povezivosti i značajna dopuna tradicionalnom Wi-Fi umrežavanju", kaže Peter Cooney, direktor poluvodiča u ABI Researchu. "Uz očekivani dolazak velikog broja uređaja koji će u sebi sadržavati Wi-Fi i WiGig, aktivnosti na njihovoj konsolidaciji unutar Wi-Fi Alijanse ima puno smisla".

Wi-Fi Alijansa navodi: "Spajanje aktivnosti unutar Wi-Fi Alijanse, trebalo bi dovesti do veće učinkovitosti, te osigurati usklađenost konektivnosti i rješenja na razini aplikacija korištenjem znanja i tehnologija WiGiga i Wi-Fi-a".

Čitavo medijsko priopćenje u vezi spajanja Wi-Fi-a i WiGiga pročitajte na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam