Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.06.2016. 15:28

Samsung 

VIDEO: Vulkan API stiže u igre za Galaxy S7 i S7 Edge

Samsungovi flagshipovi uz pomoć Vulkan API-ja postaju još bolji u gamingu visokih performansi.

VIDEO: Vulkan API stiže u igre za Galaxy S7 i S7 Edge

Vulkan je najnoviji grafički API standard koji predstavlja svojevrsnog nasljednika OpenGL-a, te omogućuje developerima "low-level" pristup u zasebne i integrirane grafičke čipove, što igrama i aplikacijama donosi brži pristup GPU-ima računala i mobilnih gadgeta.

Prva igra koja je dobila podršku za njega bio je hrvatski Talos Principle u produkciji Croteama, koji je blisko surađivao s tvrtkom Khronos koja je razvila Vulkan API.

Obzirom da je Khronos naglašavao da će od Vulkana puno koristi imati i mobilni uređaji, to se očito jako dopalo Samsungu koji je objavio  podršku za njega. U suradnji s game developerima Samsung je demonstrirao kako Vulkan poboljšava gaming iskustvo na Galaxy S7 i S7 Edge mobitelima, što možete vidjeti u ovom videu.

Zajedno s developerima Samsung radi na podršci igara za Vulkan i njihovom optimiziranju kako bi se što bolje izvodile na njegovim pametnim telefonima.

Samsung navodi da za razliku od OpenGL-a, Vulkan API povećava izvedbu GPU-a te istovremeno smanjuje opterećenje CPU-a, što rezultira boljim i do 30 posto bržim performansama u izvođenju igara.

Mada navode da će igre na Vulkan API-ju štedjeti i bateriju telefona, ne preciziraju o kojem redu veličine uštede se radi, pa vjerujemo da vam ovo neće pružiti dodatni sat igranja, no možda nas razuvjere prvim naslovima koji će se pojaviti s podrškom za Vulkan, među kojima se nalaze Need for Speed: No Limits, Heroes of Incredible Tales i Vainglory.   

Izvor: Vidilab

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung Galaxy S7 Vulkan API Khronos
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->