Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.04.2015. 13:16

Samsung T1 

VIDEO: U prodaji Samsungov prijenosni SSD od 1 TB

Samsung je započeo prodaju svojeg T1 SSD diska veličine kreditne kartice, kapaciteta do 1 TB i težine od samo 30 grama.

VIDEO: U prodaji Samsungov prijenosni SSD od 1 TB

Novi Samsung SSD T1 prijenosni disk omogućit će vam da u svojem džepu nosite datoteke veličine do 1 terabajta, te da na njega pohranjujete slike i filmove s računala putem USB 3.0 utora sekvencionalnom brzinom čitanja i zapisivanja podataka od 450 MB/s.

Uređaj pokreće Samsungova 3D Vertical NAND (V-NAND) tehnologija, koja mu omogućuje brzine zapisivanja i čitanja podataka jednake onima kod unutarnjih SSD diskova, te do tisuću puta brže u usporedbi s klasičnim vanjskim čvrstim diskovima. Tako je T1 disku potrebno svega osam sekundi za prijenos datoteke veličine tri gigabajta, odnosno 27 sekundi za datoteku veličine 10 gigabajta.

Samsung_T1_SSD

Samsung navodi da disk može izdržati opterećenje do 1500G/0,5 ms, a sustav Dynamic Thermal Guard aktivira se u ekstremnim temperaturnim uvjetima kako bi zaštitio disk i podatke pohranjene na njemu. T1 je kompatibilan s Windows i Mac računalima, te dolazi s trogodišnjim jamstvom. 

Obzirom na veličinu kreditne kartice, težinu od samo 30 grama, te odlične performanse, rekli bismo da je ovo doista odličan gadget za pohranu, no mnoge će na zemlju spustiti cijena, jer će se disk kod nas prodavati po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1499 kn (250 GB), 2399 kn (500 GB) i 4789 kuna (1 TB). Još uvijek nestrpljivo čekamo kada će cijene SSD-ova napokon početi ozbiljnije padati kako bi doista mogli konkurirati HDD-ovima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung 1 TB prijenosni SSD T1 V-NAND
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam