Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.12.2018. 10:27

NVIDIA 

VIDEO: Titan RTX je najjača gaming grafička

Na društvenim mrežama istovremeno su se pojavile fotke novih grafičkih kartica. Ne bismo rekli da su procurjele.

VIDEO: Titan RTX je najjača gaming grafička

Na profilima društvenih mreža nekoliko poznatih faca pojavile su se slike konfiguracija s novim grafičkim karticama Titan RTX koje Nvidia još nije službeno predstavila. Obzirom da su se fotke pojavile gotovo istovremeno, vrlo je vjerojatno da se radi o Nvidijinoj kampanji s "teaserima", jer je teško vjerovati da bi si poznate ličnosti poput Adrewa Nga, suosnivača Google Braina, Gavina Freea i Linusa iz Linus Tech Tipsa, dopustile prekršiti NDA ugovor o zabrani objavljivanja prije određenog datuma. Očito je Nvidia potakla spomenute face da objave slike nove flagship gamerske grafičke kartice, s time da su ih kao uvjet tražili da ne smiju biti prikazane zasebno izvan konfiguracije.

RTX Titan

Zasad još nisu poznati tehnički detalji, no prema dosad procurjelim informacijama Titan RTX GPU bi trebao stići sa 72 jezgre i 128 GB GDDR6 RAM-a, čime će nadmašiti RTX 2080 Ti koji ima 68 RT jezgri i 11 GB GDDR6 RAM-a.

Što se cijene tiče, za očekivati je će nova grafička biti skuplja od RTX 2080 Ti koja se prodaje po cijeni od 1.200 dolara, a mi bismo rekli da nas ne bi začudilo kada bi se objavila cijena između 1500 i možda čak 1999 dolara, no high-end gamere to neće previše uzrujati.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->