Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.02.2016. 14:23

Retro gaming 

VIDEO: Sinclair ZX Spectrum Vega+ ručna konzola

Ljubitelji legendarnog Spectruma vjerojatno će biti oduševljeni ovim gadgetom.

VIDEO: Sinclair ZX Spectrum Vega+ ručna konzola

U posljednje vrijeme postalo je primijetno da su mnogi ljudi sve skloniji retro gamingu, pa se na tržištu mogu pronaći brojni emulatori, prilagođeni gadgeti i računala, koji omogućuju igranje legendarnih igara s prapočetaka gaminga.

U aktualnom broju časopisa Vidi br. 239, mi smo također opisali jedan takav sustav, odnosno pokazali kako Raspberry Pi 2 računalo možete pretvoriti u konzolu za retro gaming.

Svim nostalgičarima vjerojatno će biti drago kada čuju da je tvrtka Retro Computers na Indiegogo postavila kampanju kojom žele na tržište dovesti ručnu (handheld) igraću konzolu Sinclair ZX Spectrum Vega+ s LCD ekranom, koja bi na tržište trebala stići s čak 1000 predugrađenih licenciranih igara, te se može spojiti i na TV, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Tvrtka je osnovana od bivših članova ZX Spectrum tima, što bi nam trebalo garantirati autentičnost, posebice u performansama.

Proizvođač navodi da su za izradu korištena nova tehnološka rješenja u pogledu čitave elektronike, pa su Sinclairevi dijelovi zamijenjeni jeftinim mikrokontrolerima, a dizajn konzole dolazi od strane Ricka Dickinsona koji je dizajnirao originalna Spectrum računala, dok je softver razvijen, kako kažu, "od strane vodećeg softverskog eksperta za Sinclair Spectrum", Chrisa Smitha.

Ukoliko tvrtka u sljedećih tridesetak dana skupi 100.000 britanskih funti (za sada je skupljeno 31.365), konzola će se naći na tržištu u rujnu ove godine po cijeni od 100 funti (980 kn).

Izvor: IndiegogoVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->