Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2017. 15:22

Loomo Go 

VIDEO: Segway predstavio dostavnog robota

Demonstraciju dostave autonomnim Segwaywvim robotom održao je šef Intela Brian Krzanich.

VIDEO: Segway predstavio dostavnog robota

Segway je na AUVSI XPONENTIAL 2017 događanju posvećenom autonomnim, bespilotnim i robotskim sustavima, u Dallasu predstavio svojeg Loomo Go robota u jednom novom svjetlu, odnosno kao potencijalnog robota kurira za dostavu.

Zanimljivo je da je sposobnosti robota u navigaciji prostorom i glasovnoj konverzaciji s ljudima demonstrirao šef (CEO) Intela Brian Krzanich, koji je od robota naručio da mu donese bocu vode, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Intel je od samog početka partner Segway Roboticsu, koji koristi tehnologiju osobnih transportnih vozila Segway kao osnovnu platformu na koju se integriraju pametni i autonomni sustavi.

Krzanich je pokazao kako Loomo Go kreira svoje vlastite 2D i 3D mape u realnom vremenu kako bi se lakše snalazio u prostoru te je demonstrirao i sustav za preuzimanje robe koji funkcionira pomoću aplikacije za pametni telefon koja ima kod za otključavanje spremnika na robotu.

Segwayev dostavni robot od Intelove tehnologije koristi Intel RealSense dubinsku kameru, a njegov sustav računalnog procesiranja i umjetne inteligencije pogoni Intelov Atom procesor.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam