Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2017. 10:27

US Army 

I raketne baze prelaze na Windows 10

Ministarstvo obrane SAD-a do kraja ove godine nadograđuje 4 milijuna Windows PC računala na "desetku".

I raketne baze prelaze na Windows 10

Nedavno otkriveni ransomware WannaCry, koji je zarazio oko 14 milijuna računala širom svijeta i dobio veliki publicitet jer je iskoristio ranjivost u starijim Microsoftovim operativnim sustavima koja je pronađena u objavljenim Snowdwenovim dokumentima NSA, natjerala je američko ministarstvo obrane (DoD) da ubrza nadogradnju svojih računala na Windows 10 OS.

Kada je prošle godine otkriveno da američka vojska još uvijek koristi računala koja rade na Windowsima 95, 98 i XP, a neka od njih se nalaze i u postrojenjima za lansiranje interkontinentalnih balističkih nuklearnih projektila, Ministarstvo obrane je napokon pokrenulo program kojim će se na novijim računalima izvršiti nadogradnja na Windows 10 OS, dok će hardverski slabija biti zamijenjena.  

Wanna Cry ransomware

Za provođenje nadogradnji zadužen je John Zangardi, glavni informatičar u Ministarstvu obrane SAD-a, koji nije direktno rekao da je ubrzano provođenje programa cybersigurnosti posljedica WannaCry napada, no indikativno je da se to događa upravo sada.

Možda se boje da bi operater u podzemnom silosu jednog dana mogao dobiti poruku: "Vaše računalo je enkriptirano. Ne možete lansirati projektil na Sjevernu Koreju ako nam ne platite 300 dolara otkupnine".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam