Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2021. 08:55

CES 2021 

VIDEO: Samsung dovodi AI i robote u svakodnevicu

Samsung je predstavio nove proizvode pametnog doma koji se temelje na robotima i umjetnoj inteligenciji.

VIDEO: Samsung dovodi AI i robote u svakodnevicu

Samsung već dugo koristi svojih sedam globalnih istraživačkih centara za umjetnu inteligenciju kako bi uveo AI u svoje proizvode i stvorio, kako kaže, "nova iskustva kod kuće". Tako nam pruža inovacije poput perilica rublja, koje optimiziraju potrošnju vode, deterdženata te ciklusa pranja i televizore s Quantum AI procesorom, koji HD sadržaj može povećati u 8K rezoluciju.

Na ovogodišnjem CES-u Samsung je predstavio i svoje nove kućne robote koji će vam još više olakšati svakodnevni život.

Glavne robotske tehnologije predstavljene na konferenciji za medije na virtualnom CES 2021 sajmu uključuju sljedeće:

JetBot 90 AI+

JetBot-90-AI-CES-2021-2

Ovaj novi usisivač koristi tehnologiju prepoznavanja predmeta kako bi ih identificirao i klasificirao, uređujući na taj način putanju za čišćenje. LiDAR i 3D senzori omogućuju usisivaču JetBot 90 AI + da izbjegne kablove i male predmete, a da pritom i dalje čisti teško dostupne uglove u vašem domu. Opremljen je i kamerom, tako da je integriran s aplikacijom SmartThings i pomaže u nadzoru kuće.

Samsung Bot Care

Samsung Bot Care

 Posljednja inovacija u rastućoj Samsung liniji robotike koja je u fazi razvoja, Samsung Bot Care dizajniran je na način da koristi AI za prepoznavanje i reagiranje na ponašanje. Ovaj robotski pomoćnik i suputnik pobrinut će se i za najsitnije detalje u našem životu. Naučit će raspored i navike korisnika te slati podsjetnike tijekom užurbanog dana. 

Samsung Bot Handy

Samsung Bot Handy

 I ova inovacija je trenutno u procesu razvoja, a oslanjat će se na napredni AI za prepoznavanje i podizanje predmeta različitih veličina, oblika i težine, postajući pomažući u radu oko kuće. Samsung Bot Handy moći će razlikovati sastav različitih predmeta koristeći odgovarajuću silu za hvatanje i kretanje po kućnim predmetima i objektima, radeći kao pouzdani partner u kućnim poslovima, poput čišćenja neurednih soba ili razvrstavanje posuđa nakon obroka.

Roboti za maloprodaju i zdravstvenu skrb

bot retail

Gledajući u budućnost, Samsung također razvija i druge opipljive primjene AI tehnologija za svakodnevni život, pa tako nastavlja raditi na svom Samsung Bot Retailu, koji bi korisnike vodio u maloprodajnim okruženjima i GEMS-u, zdravstvenom egzoskeletu kao pomoćniku u mobilnosti.

Gems 2

Ove inovacije omogućuju robotima i robotiziranim uređajima koegzistenciju s ljudima, poboljšavajući njihov život i udovoljavajući različitim životnim stilovima i različitim okruženjima.

Samsungovu virtualnu CES 2021 konferenciju u kojoj se predstavljaju i nove robotske i AI tehnologije možete pogledati u ovom videu. Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung roboti AI CES 2021
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->